Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne vom răcori... la toamnă Fântânile arteziene din Constanţa se „scaldă“ în paragină şi nepăsare (galerie foto)

ro

16 Jul, 2015 00:00 2859 Marime text
Deşi a trecut deja de jumătatea lui Cuptor şi am avut parte până acum de destule zile cu temperaturi caniculare, fântânile arteziene din Constanţa (cele câte mai există) şi bazinele ornamentale au rămas tăcute şi nefuncţionale.
 
„Astăzi au fost începute lucrările de reabilitare, de igienizare a fântânilor. În funcţie de problemele care vor fi întâmpinate, ele vor deveni funcţionale“, a declarat şefa Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, Mădălina Laciu Vaşcu. Aceasta nu a dorit însă să precizeze şi ce firmă se ocupă de reabilitarea fântânilor, îndemnându-ne să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt al Primăriei, Liviu Tramudana, care a promis că ne va da mai multe detalii în cursul zilei de astăzi.
 
Abia la jumătatea sezonului cald, reprezentanţii Primăriei Constanţa şi-au adunat, se pare, gândurile şi au anunţat că de ieri au fost începute lucrările de reparații curente și punere în funcțiune a fântânilor și a bazinelor din Constanța și stațiunea Mamaia.
 
Cum arătau, cel puţin până ieri, fântânile arteziene din Constanţa, odinioară obiecte de poveste, puteţi vedea în galeria de imagini disponibilă în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa. Cum vor arăta după reabilitare, la sfârşitul verii, nu rămâne decât să aşteptăm.

Premieră locală: fântânile, reabilitate la jumătatea verii

Uitându-ne în urmă, vedem cum în alţi ani fântânile erau pregătite pentru vară ceva mai devreme. În 2008, Confort Urban, societatea Primăriei care se ocupa pe atunci de acest segment, a atribuit contractual pentru „Servicii de întreţinere şi supraveghere fântâni arteziene şi bazine ornamentale pentru sezonul estival 2008 în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia“ în luna aprilie. Câştigătorul era Mobitom SA.
În 2009, aceeaşi Mobitom se ocupa de fântâni, contractual fiind adjudecat tot din aprilie. În 2012, lucrările erau începute chiar din martie.

În 2013 lucrările au fost demarcate la începutul lui iunie.

Anul trecut, licitaţia pentru serviciile de întreţinere şi supraveghere la fântânile arteziene şi bazinele din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia în sezonul 2014 a fost atribuită în luna mai.
Deşi faţă de anii anteriori Constanţa are în 2015 cu o fântână în minus de îngrijit - fântâna de la lupoaică inaugurată în 2004 fiind casată anul trecut, fântânile au rămas seci până la mijlocul verii.
Vom reveni.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii