Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navodari Proiect de 13,7 milioane de euro, aprobat de CL Navodari

ro

01 Jan, 2012 00:00 1857 Marime text
123.jpgConsilierii locali din cadrul Consiliului Local Navodari au aprobat, in data de 29 decembrie, un proiect in valoare de 13,7 milioane de euro, un demers foarte important pentru dezvoltarea localitatii.

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei a convocat Consiliul Local in sedinta extraordinara pentru a dezbate si supune spre aprobare un numar de trei proiecte de hotarare ce tin de dezvoltarea localitatii.
Primul proiect inscris in convocatorul intalnirii si aprobat de alesii locali priveste aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul "Amenajarea malului Marii Negre in zona de litoral a orasului Navodari". De asemenea, legat de acest demers a fost aprobat si cel de-al doilea proiect din ordinea de zi aprobata de alesii locali. Astfel, propunerea privind aprobarea cheltuielilor legate de proiect, respectiv de finantarea invesitiei "Amenajarea malului Marii Negre in zona de litoral a orasului Navodari" in cadrul Programului Operational Regional 2007 - 2013, Axa Prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice - a primit numarul necesar de voturi pentru a putea fi implementat.
Despre aceasta initiativa, primarului Matei a tinut sa explice faptul ca valoarea lui se ridica la suma de 13,7 milioane de euro si reprezinta un pas important pentru ca orasul Navodari intre in randul statiunilor turistice recunoscute inclusiv pe plan international. "Am considerat necesar, asa pe final de an, sa ne intalnim pentru a discuta aceste proiecte. Nu sunt sigur de reusita obtinerii finantarii celor doua proiecte, dar merita sa incercam; stim cu totii ca un astfel de proiect inseamna pentru orice oras care se afla in imediata apropiere a litoralului, solutie pentru dezvoltare, atragere de fonduri si investitori. Am promisiuni din discutiile avute cu persoane si reprezentanti ai institutiilor abilitate ca acesti bani exista si putem beneficia de ei. Este important ca orasul Navodari sa aiba aceasta promenada, loc de plimbare pentru locuitorii orasului, dar si pentru turistii care aleg ca destinatie de vacanta plaja noastra", declara primarul Navodariului, Nicolae Matei.
Ultimul proiect aflat in ordinea de zi a fost cel privind premierea sportivilor si antrenorului echipei de box din cadrul Clubului Sportiv al orasului Navodari, dupa ce la competitiile din acest an au obtinut rezultate dintre cele mai bune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii