Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzică, dans şi surprize Sărbătoare de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, la Mircea Vodă

ro

01 Oct, 2012 01:00 1747 Marime text
Muzică, dans şi surprize de toate acestea vor avea parte astăzi vârstnicii din comuna Mircea Vodă. Şi aceasta pentru că sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice a devenit o tradiţie la Mircea Vodă.

Este al treilea an când Primăria comunei Mircea Vodă organizează pe data de 1 octombrie o serbare dedicată persoanelor vârstnice. Sătenii sunt aşteptaţi astăzi la Căminele Culturale din Mircea Vodă şi Satu Nou unde vor avea loc, ca şi în ultimii doi ani, spectacole dedicate „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice". La Mircea Vodă petrecerea va începe la ora 11.30, în timp ce la Satu Nou serbarea va avea loc de la ora 13.00. Potrivit primarului Dumitru Dedu momentele artistice vor fi susţinute de copiii de la ansamblul folcloric şi de la şcolile din Mircea Vodă. Invitat special al celor două evenimente este, însă, Ansamblul artistic „Doina Dobrogei" din Medgidia. Persoanele vârstnice vor fi aşteptate la dans dar vor fi, de asemenea, invitate să fredoneze melodiile mult îndrăgite. Programul artistic nu se va rezuma doar la cântecele şi dansurile populare, ci el cuprinde şi muzică uşoară dar şi poezii dedicate bătrânilor. Serbarea ajunsă la cea de-a treia ediţie are menirea de a îndulci viaţa sătenilor, susţine primarul Dumitru Dedu.

Trebuie făcută precizarea că nu este singura perioadă din an în care persoanele vârstnice au parte de atenţia autorităţii locale de la Mircea Vodă. Persoanele trecute de 60 de ani şi cu venituri reduse primesc în fiecare an în ajunul Crăciunului şi a sărbătorii pascale pachete cu alimente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii