Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:22 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul. Clădirea în care a funcţionat „Casa Soarelui“ va fi preluată de Consiliul Judeţean!

ro

17 Nov, 2017 00:00 5879 Marime text

La mai bine de două luni de la închiderea Centrului de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ şi după dizolvarea de instanţă a asociaţiei cu acelaşi nume, care, din anul 2002, a înfiinţat şi a sprijinit permanent centrul, iată că factorii de decizie de la nivelul administraţiei judeţene se străduiesc să rezolve situaţia bolnavilor în fază terminală din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, va introduce pe ordinea de zi a şedinţei CJC din această lună un proiect de hotărâre privind intenţia de preluare a imobilului în care şi-a desfăşurat activitatea „Casa Soarelui“. Ulterior, Ministerul Sănătăţii va lua la cunoştinţă intenţia şi va promova printr-o hotărâre de guvern darea în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa a acestei clădiri. Centrul va funcţiona în administrarea Spitalului Judeţean Constanţa şi va oferi, cel mai probabil, pe viitor, îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer din judeţ.
 
Consiliul Judeţean va avea după momentul preluării şi responsabilitatea dotării cu mobilier, echipamente, dar şi asigurarea medicaţiei şi tratamentului pentru pacienţii centrului. În acest sens, se caută soluţii pentru identificarea fondurilor în vederea achiziţionării celor necesare. Şi angajarea personalului specializat pentru îngrijiri paliative reprezintă o provocare în acest moment, dar se pare că ideea agreată atât de Consiliul Judeţean, cât şi de Spitalul Judeţean este angajarea personalului care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul „Casei Soarelui“.
 
Citeşte şi:
 
Se caută o bază legală pentru preluarea de către Consiliul Judeţean a sediului fostului centru „Casa Soarelui“!
 
Constanţa, oraş condamnat de rea-voinţă! Ce rămâne după închiderea „Casei Soarelui“. 2.200 de cazuri diagnosticate anual. Jumătate au nevoie de paliaţie, dar ea nu mai există! (document)

Secţia de Oncologie din Constanţa va fi sufocată După închiderea Radioterapiei şi „Casa Soarelui” a apus pentru bolnavii de cancer în fază terminală! (galerie foto)

Bolnavii în fază terminală, ai nimănui. Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ Constanţa, dizolvată în instanţă

Ti-a placut articolul?

Comentarii