Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lică Gherghilescu părăsește Cabinetul Președintelui CJC. Contractul său a încetat și se pare că nu a fost reînnoit

ro

07 Feb, 2022 00:00 3295 Marime text
  • Vasile Gherghilescu a fost consilierul președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu pe zona de cultură începând cu noiembrie 2020
  • Potrivit unei dispoziții semnate de șeful administrației județene și publicate pe site-ul instituției, contractul individual de muncă al actorului și regizorului Vasile „Lică” Gherghilescu în calitate de consilier în cadrul Cabinetului Președintelui s-a încheiat pe 31.01.2022
  • Gheorghilescu s-a remarcat ca director al Teatrului pentru copii și tineret din Constanța, pe care l-a înființat și manageriat timp de două decenii
  • Actorul și regizorul constănțean este și profesor la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“
     
 

 
Vasile Gherghilescu a fost consilierul președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu pe zona de cultură începând cu noiembrie 2020.
Potrivit unei dispoziții semnate de șeful administrației județene și publicate pe site-ul instituției, contractul individual de muncă al actorului și regizorului Vasile „Lică” Gherghilescu în calitate de consilier în cadrul Cabinetului Președintelui s-a încheiat pe 31.01.2022.

Gheorghilescu s-a remarcat ca director al Teatrului pentru copii și tineret din Constanța, pe care l-a înființat și manageriat timp de două decenii.
În februarie 2003 a fondat Teatrul pentru copii şi tineret din Constanţa, astăzi „Căluţul de mare“, având ca structură de bază Secţia de Păpuşi a Teatrului „Ovidius“.

Cele mai importante roluri interpretate de Vasile Gherghilescu au fost: Ion - „Aceşti îngeri trişti“; Lelio - „Mincinosul“; Trinculo - „Furtuna“; Potkolesin - „Căsătoria“; Bobcinski - „Revizorul“; Fred - „Târfa cu respect“; B. Miller - „Comedie pe întuneric“; Philip - „Crazy Cats“; Zmeul - „Sânziana şi Pepelea“; Gulie - „Visul unei nopţi de vară“; K. Muller - „Unde-i revolverul? “
 
În acelaşi timp, ca o vocaţie paralelă, a jucat în filme româneşti de mare audienţă precum: „Cucoana Chiriţa“, „Chiriţa în Iaşi“ (Guliţă) - regia Mircea Drăgan; „Zâmbet de soare“ - regia Elisabeta Bostan, „Furtună în Pacific“ - regia Nicu Stan; „Pas în doi“ - regia Dan Piţa; „Căderea Constantinopolului“ şi „Miss Litoral“ - regia Mircea Mureşan; „Binecuvântată fie închisoarea“ - regia Nicolae Mărgineanu; „Salutări de la Agigea“ - regia Cornel Diaconu; „Moromeţii“ - regia Stere Gulea; „Dictatorul“ - regia Radu Leon; „Rochia albă de dantelă“ - regia Dan Piţa.

Gherghilescu a adunat o sumă de roluri, atât în teatru, cât și în film, cărora li se adaugă, în ultimii ani, şi vocaţia de profesor, la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu și-a făcut echipa. Și-a desemnat consilierii personali, pe administratorul județului dar și pe șeful Corpului de Control (documente)


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii