Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juriştii Prefecturii Constanţa verifică pachetul de hotărâri adoptate fără cvorum de Consiliul Local Mereni

ro

16 Jan, 2019 00:00 2110 Marime text
Consiliul Local din Mereni s-a reunit în decembrie 2018, după aproape un an de la alegerile parţiale din 2017. Cu acest prilej, CL Mereni ar fi adoptat mai multe hotărâri, inclusiv bugetul pentru anul în curs, în condiţiile în care documentul nu a fost definitivat şi aprobat încă la nivel naţional.
 
„La Mereni, unde primarul este PSD, putem discuta deja de chestiuni penale. Din informaţiile noastre, primarul a convocat Consiliul Local după mai bine de un an de la alegeri şi a aprobat bugetul cu jumătate minus unu din numărul de consilieri. Prin urmare, fără cvorum. Nu am văzut nicio reacţie nici de la PSD, nici de la Prefectura Constanţa pe acest subiect. Prefectura ar trebui să verifice legalitatea actelor emise de consiliile locale. Noi semnalăm din nou această problemă, într-o localitate unde ALDE are un viceprimar, care nu îşi poate desfăşura activitatea din cauza primarului PSD”, a declarat preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa.

În legătură cu situaţia semnalată de conducerea ALDE, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Constanţa, Zinaida Feodot, afirmă că juriştii instituţiei verifică în aceste zile tot pachetul de hotărâri adoptate de aleşii locali din Mereni în luna decembrie 2018. „Avem la dispoziţie şase luni pentru verificări, însă colegii mei vor să termine această lucrare în maximum o săptămână”, a precizat reprezentantul Prefecturii Constanţa.
 
În ceea ce priveşte aspectele cu iz penal care l-ar incrimina pe Silviu Florentin Gărea, primarul din Mereni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii spune că deja aleşii locali din localitate au formulat mai multe plângeri penale la instituţiile competente. „Dată fiind autonomia locală, Prefectura nu poate întreprinde alte demersuri, cu excepţia controalelor pe care le efectuează. Noi nu ne ocupăm de negocieri de ordin psihologic. Suntem limitaţi”, a mai spus Zinaida Feodot.
 
Pe rolul instanţelor se află mai multe procese deschise atât de consilierii locali din Mereni, cât şi de Prefectură. Totodată, în mapa primarului există, potrivit afirmaţiilor reprezentanţilor partidelor politice, altele decât PSD, şi o serie de hotărâri judecătoreşti executorii, pe care acesta nu le pune în aplicare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii