Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul cu doi subprefecţi Radu Volcinschi, învestit oficial în funcţia de subprefect al Constanţei (Galerie foto)

ro

22 May, 2012 00:00 2308 Marime text
subrefect-Volcinschi1.jpgDupă ce Executivul a decis, în şedinţa din 16 mai, prin Hotărârea de Guvern nr. 521, numirea prin detaşare, cu caracter temporar, a lui Radu Volcinschi în funcţia de subprefect al judeţului Constanţa, ieri a avut loc şi învestirea oficială a acestuia.

Învestirea s-a făcut în prezenţa prefectului judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, a subprefectului Aidun Curt-Mola, dar şi a numeroşi directori de instituţii deconcentrate.

„Nu voi dezamăgi"

După depunerea jurământului, noul subprefect a declarat că primarii constănţeni vor avea în el „un prieten, o cale de dialog, de disciplină, pentru toate proiectele din judeţul Constanţa". „Nu voi dezamăgi", a subliniat Volcinschi. De asemenea, subprefectul nou învestit l-a asigurat pe prefectul Huţucă de faptul că îl va ajuta să ducă la capăt proximul proces electoral.

Întrebat ce înseamnă un al doilea subprefect pentru judeţul Constanţa, Bogdan Huţucă a precizat: „Din punctul meu de vedere, îmi uşurează munca. Doi subprefecţi înseamnă mai multe delegări de competenţe, o gestionare mai atentă a activităţilor în care este implicată Prefectura, un control intern mai performant şi o reprezentare mult mai bună a instituţiei". În ceea ce priveşte delegarea atribuţiilor către cei doi subprefecţi, prefectul Huţucă a declarat iniţial că o discuţie în acest sens trebuia să aibă loc ieri după-amiază. Conform spuselor lui Huţucă, discuţia a fost însă amânată pentru astăzi. Dacă luăm în calcul faptul că ieri Radu Volcinschi a transmis un mesaj primarilor, am fi tentaţi să credem că el va fi subprefectul care va răspunde de administraţiile publice locale constănţene.

subrefect2.jpgMâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu

Menţionăm că Radu Volcinschi a fost directorul Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, cunoscut de altfel drept mâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu. „Lucrez alături de domnul Volcinschi de peste zece ani, este un profesionist, un om care pune suflet în ceea ce face şi îl va ajuta pe domnul Huţucă, întrucât acesta provine din Fisc, să înţeleagă mai bine administraţia publică locală care, credeţi-mă, are foarte multe ocolişuri şi suişuri şi e nevoie de un om cu experienţă, care să ştie să rezolve toate problemele", a declarat, după învestire, preşedintele CJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii