Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joaca de-a aderarea După un an, Consiliul Local Constanţa se retrage din Asociaţia „Xarxa FP“ Barcelona!

ro

13 Apr, 2019 00:00 882 Marime text
În urmă cu un an, cu votul consilierilor locali, municipiul Constanţa adera la asociaţia Consiliului Local din Barcelona „Xarxa FP“. Este o asociaţie europeană nonprofit înfiinţată în anul 1999 şi promovată de Consiliul Local al Barcelonei. Aceasta reuneşte 26 de oraşe din 11 ţări ale Uniunii Europene, care lucrează împreună pentru educaţie şi formare profesională şi proiecte de inovare.
 
Printre obiectivele strategice ale „Xarxa FP“ se numără: îmbunătăţirea calităţii şi cantităţii în domeniul mobilităţii VET (Vocational Education and Training), asociaţia organizând experienţe de învăţare la locul de muncă în Europa, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice; stimularea şi promovarea inovaţiei VET, prin promovarea unor parteneriate strategice la nivel european, în conformitate cu priorităţile membrilor săi; elaborarea politicilor Uniunii Europene în domeniul învăţământului vocaţional şi tehnic, reţeaua contribuind cu experienţa sa şi participând la evenimentele şi consultările dialogului politic european în domeniul VET.

Municipalitatea explica anul trecut că doreşte aderarea la Asociaţia „Xarxa FP“, pentru a putea beneficia de sprijinul oferit de reţeaua „Xarxa“ în dezvoltarea unor politici, strategii şi proiecte durabile în domeniul educaţiei şi formării profesionale, bazate pe cele mai recente standarde la nivel european. Principalul beneficiu al aderării era reprezentat de promovarea pe plan internaţional a învăţământului profesional şi tehnic. Cotizaţia anuală aferentă calităţii de membru în cadrul Xarxa FP este de 800 de euro.

La Comisiile 1 şi 5, respectiv cea de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa şi administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeanului, aleşii locali au avut în atenţie un proiect de HCLM privind retragerea municipiului din asociaţie şi retragerea şi plata cotizaţiei anuale aferente.
 
Potrivit proiectului de HCLM, „solicitanţii eligibili în cadrul programului „Erasmus+” sunt organismele publice sau private active în domenii precum educaţia, formarea, tineretul şi sportul, dar şi grupuri de tineri activi care nu sunt constituiţi în organizaţii, iar municipalitatea nu are astfel de responsabilităţi, nefiind eligibilă se impune retragerea municipiului Constanţa din asociaţia Xarxa FP, precum şi anularea plăţii cotizaţiei anuale aferente”.
 
Citeşte şi:
 
De ce va adera municipiul Constanţa la asociaţia Consiliului Local din Barcelona „Xarxa FP“?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii