Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Italienii şi englezii au dat banii pentru biobaza de la Cernavodă Hânsă - „Este un adăpost model care arată incredibil"

ro

28 Sep, 2012 01:00 1910 Marime text

Cernavoda-biobaza.jpgAdăpostulFootprints of Joy este apreciat ca fiind prima structura la standard europeanrealizată în România pentru animale abandonate.

„Este un adăpost model care arată incredibil", susţine primarul Gheorghe Hânsă. Biobaza se află la ieşirea din oraş, într-un loc foarte frumos, situat în vecinătatea Cetăţii Axiopolis. Inaugurarea structurii ce adăposteşte 400 de animale şi care este prevăzută şi cu un refugiu pentru măgari va avea loc săptămâna viitoare, în ziua de joi, 4 octombrie, la ora 11.00. Evenimentul inaugural, la care vor participaAmbasadorul ItalieiMario Cospito,Ambasadorul Marii BritaniiMartin Harris (n.r. cei doi ambasadori au sprijinit financiar acest proiect),Primarul oraşului CernavodăGeorge Hânsă şiEuroparlamentarulAndrea Zanoni, are loc cu ocaziaZilei Mondiale a Animalelor. Proiectul privind amenajarea acestui adăpost a început în urmă cu un an şi jumătate şi aparţine Fundaţiei Save the Dogs and other Animals Onlusconduse de italianca Sara Turetta. „Este o investiţie a Fundaţiei Save the Dogs and other Animals Onlus ce se ridică la suma de 500.000 de euro şi este în aceleaşi timp rezultatul muncii doamnei Sara Turetta cea care a colectat bani din toată Europa şi care a întemeiat adăpostul în anul 2001 la Cernavodă, adăpost a cărui modernizare a început în urmă cu un an şi jumătate", a declarat Hânsă.

În 2013, se va face recensământul căţeilor

Şeful autorităţii locale a precizat că reprezentanţii adăpostului sunt prieteni vechi de ai săi, iar revenirea sa la Primăria Cernavodă a încurajat reluarea colaborării cu Fundaţia Save the Dogs and other Animals Onlus. Astfel, în baza unui protocol perfectat între Primăria Cernavodă şi Fundaţia Save the Dogs and other Animals Onlus, din anul 2013 va demara la Cernavodă un program de gestionare a cânilor din curţile oamenilor. Banii pentru susţinerea programului vor fi asiguraţi din bugetul local al Primăriei Cernavodă. În cadrul programului, se are în vedere realizarea unui recensământ al câinilor, marcarea cu cipuri a căţeilor pentru identificare lor, dar şi sterilizarea acestora pentru a putea fi stopată înmulţirea haotică a câinilor. Localnicii care se vor opune acestui proiect vor fi sancţionaţi prin instituirea de către Consiliul Local Cernavodă a unor taxe, a explicat Hânsă.

Adăpostul este şi centru de adopţii câinii. Patrupedele ajung în Italia sau Finlanda

Câinii fără stăpân aduşi la centru sunt incluşi într-un program de adopţie adresat cetăţenilor din Italia şi Finlanda. Acest proiect a început în urmă cu zece ani şi în ultima perioadă, lunar, îşi găsesc un adăpost în Italia şi Finlanda, în medie, 60 de căţei. De asemenea, animalele bolnave şi fără stăpân sunt tratate la acest centru, iar cele care nu mai pot fi tratate sunt eutanasiate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii