Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţiile în sport dau roade Performanţe sportive, obţinute după antrenamente cu voluntari

ro

29 Mar, 2016 00:00 2194 Marime text


La doar câţiva kilometri depărtare de judeţul Constanţa, 15 copii se antrenează din greu la haltere în fiecare zi. Pentru eforturile depuse de ei, nu sunt întotdeauna bani, nici echipamente, poate nici măcar o masă caldă. Şi totuşi, ei fac performanţă.
 
Doar în primele trei luni ale anului, trei dintre cei 15 copii au urcat pe podium, pentru că au obţinut locurile unu, doi şi trei la Campionatul Naţional de seniori. Pentru aceşti copii, singurele recompense adevărate sunt medaliile.
 

„Performanţele sportive, dar şi cele şcolare ale copiilor din oraşul Ovidiu ne bucură şi ne obligă să le asigurăm tot suportul nostru în această direcţie. Felicitări părinţilor, antrenorilor şi, nu în ultimul rând, sportivilor care aduc performanţa la Ovidiu“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

 

Secţia de haltere din cadrul Clubului Sportiv Ovidiu, în care se antrenează copiii, a fost înfiinţată în anul 2013 şi numără, în acest moment, 15 copii cu vârste cuprinse între nouă şi 14 ani. Pregătirea lor este asigurată, sub formă de voluntariat, de cei doi antrenori, Eduard Simineanu şi Adrian Roşu

 

„Din momentul înfiinţării secţiei de haltere, copiii au participat la competiţii de nivel judeţean şi naţional, la care au obţinut rezultate bune şi foarte bune. Aş dori să le mulţumesc, pe această cale, aleşilor locali, dar şi celor două asociaţii care ne ajută cum pot cu alimente şi echipamente pentru copii“, a declarat antrenorul Eduard Simineanu.

 
De altfel, în cadrul Clubului Sportiv Ovidiu, toate cursurile sunt gratuite pentru copiii care vor să facă performanţă în sport. Prin programul iniţiat de primarul George Scupra, sub deviza „Investim în performanţă“, toţi copiii cu rezultate notabile în educaţie şi care au înregistrat performanţe în sport primesc burse. Mai mult, toţi tinerii din oraş sunt aşteptaţi să-şi şlefuiască drumul spre succes.
 
 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii