Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:49 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii moderne la Topraisar Asfaltările pe mai multe străzi sunt în toi. Parcul şi Centrul after school, la un pas de inaugurare

ro

28 Sep, 2015 00:00 1036 Marime text
Noul parc din Topraisar este aproape gata. Mici retuşuri mai lipsesc până la finalizarea lucrărilor la una dintre investiţiile pentru care administraţia publică locală a depus eforturi susţinute. „Este un proiect frumos, care încununează o perioadă de muncă asiduă. Pot spune că am avut ceva emoţii că vom pierde banii. Este vorba despre o investiţie de aproximativ 180.000 de euro, dar pentru obiectivul realizat, pot spune că este chiar o sumă modică. Am mai avut însă o colaborare cu firma constructoare şi ştim că îşi dă tot interesul pentru ca totul să iasă bine. Am încredere că vom avea, poate, cel mai frumos parc din judeţ“, a declarat primarul Stelian Gheorghe.
 
Mai mult decât atât, gospodarul-şef a dezvăluit că intenţionează ca, după finalizarea lucrărilor de la parc, pe terenul din spate să amenajeze un stadion ultramodern pentru sportivii din Topraisar.

Asfaltarea străzilor, o prioritate 


Alături de investiţiile constante în aspectul localităţii şi în cele privind educaţia elevilor şi, implicit, în formarea viitorului comunei, primarul depune eforturi şi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Topraisar. După ce, la începutul anului, Primăria comunei Topraisar a făcut recepţia unei lucrări de anvergură - proiectul de reabilitare a drumului tehnologic de 12 kilometri destinat utilajelor agricole -, administraţia locală se găseşte, din nou, în mijlocul unor ample lucrări de asfaltare.
 
„Ştim că una dintre cele mai mari necesităţi ale localnicilor din Topraisar este cea a drumurilor asfaltate. Până acum, pot spune că sunt bucuros că arterele cele mai circulate din comună au fost modernizate. Avem proiecte pentru asfaltarea şi modernizarea drumurilor în implementare şi altele în lucru. Dar este vorba despre sume foarte mari de bani, despre proiecte care au un parcurs birocratic greoi, de aceea, lucrurile nu se mişcă în ritmul pe care ni-l dorim cu toţii“, a declarat primarul comunei Topraisar, pentru ZIUA de Constanţa.
 
De altfel, chiar acum se lucrează în cadrul unui proiect care prevede asfaltarea a 21 de străzi. „Obiectul contractului constă în modernizarea a 9,07 kilometri de străzi de interes local din Topraisar. De asemenea, constructorul va amenaja 37 de rigole carosabile, precum şi 127 de cămine la cotă. Străzile care urmează a fi modernizate sunt: Muşcatei, Mereni, Trandafirului, Garofiţei, Brânduşei, Spicului, Şcolii, Piersicului, Macului, Dobrogei, Bujorului, Caişilor, Zambilelor, Panseluţei, Cretei, Crinului, Stejarului, Plopilor, Narcisei, Scurtă, Grâuşorului, Soarelui, Victoriei. Lucrările sunt necesare întrucât aceste sectoare interioare de drum au fost afectate din cauza altor investiţii importante în infrastructură, şi anume introducerea reţelei de gaze şi de canalizare. Este un proiect care costă aproximativ 9 milioane de lei. Din aceşti bani însă, Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut până acum, zilele trecute, doar o singură plată, de 160.000 de lei“, a conchis primarul Stelian Gheorghe.
 
În altă ordine de idei, gospodarul-şef le pregăteşte o surpriză locuitorilor comunei, pe data de 28 noiembrie. „Vom face inaugurarea oficială a noului parc din comună, dar şi a Centrului after school, un proiect de suflet pe care acum ne bucurăm să îl vedem construit“, a declarat Stelian Gheorghe.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii