Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:39 19 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie în învăţământ Şcolile şi grădiniţele din oraşul Ovidiu, pregătite pentru noul an şcolar (galerie foto)

ro

09 Sep, 2019 00:00 818 Marime text

Reprezentanţii instituţiilor de învăţământ din oraşul Ovidiu, alături de autorităţile publice locale, au făcut un anunţ important privind deschiderea anului şcolar 2019 - 2020. Astfel, festivitatea de deschidere a anului şcolar 2019 - 2020 va avea loc pe data de 9.09.2019, după următorul program:

  • ora 8.00 - Şcoala Gimnazială nr.3 Culmea
  • ora 8.30 - Şcoala Poiana
  • ora 9.00 - Şcoala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu”
  • ora 9.30 - Grădiniţa „Licurici”
  • ora 10.00 - Grădiniţa „Zig-Zag”
  • ora 10.30 - Liceul Tehnologic „Ion Podaru”.
 
În preambulul startului anului şcolar, Primăria Ovidiu a finalizat lucrările de amenajare, dotare şi modernizare a unităţilor de învăţământ din oraş, astfel încât toate să beneficieze de dotările necesare unui act de învăţământ la standarde moderne. De altfel, grija pentru un act educaţional de calitate şi în cele mai bune condiţii este una dintre preocupările primarului George Scupra. Spre exemplu, la şcoala din satul Culmea, sala de sport a fost renovată şi dotată complet, printr-un proiect realizat de administraţia locală cu fonduri proprii. La  grădiniţa „Zig-Zag“ din oraşul Ovidiu s-a montat pavaj cauciucat pe toată suprafaţa exterioară a grădiniţei. Mai mult, s-au renovat şi clasele, care au fost dotate cu mobilier nou. Clădirea grădiniţei, unde sunt înscrişi 120 de copii, a fost zugrăvită pe exterior. Autoritatea publică locală a achiziţionat jucării noi pentru toate grădiniţele din oraşul Ovidiu.
 
Mai mult, hrana copiilor de la grădiniţa cu orar prelungit este subvenţionată în proporţie de 50% de Primăria Ovidiu, paza este gratuită la toate unităţile de învăţământ. Lucrări de reabilitare au fost executate şi la Liceul Tehnologic „Ion Podaru”, dar şi la Şcoala Gimnazială nr. 2 din oraş.
 

Şcoală şi grădiniţă noi pentru preşcolarii şi şcolarii din Poiana

 
La începutul anului şcolar 2019 - 2020 elevii şi preşcolarii din satul Poiana vor învăţa în cea mai nouă unitate din învăţământ. Şcoala a fost construită pe terenul din faţa Centrului Cultural „Gabriel Cotabiţă“ din Poiana şi beneficiază de un teren de sport cu suprafaţă sintetică, cu o suprafaţă de 40×20 mp, dotat cu nocturnă. Lângă terenul de fotbal, există un spaţiu de recreere în suprafaţă de 463 mp, cu gazon natural dotat cu bănci şi leagăne, unde vor fi plantaţi diverşi arbori. La actualul loc de joacă va fi adus nisip, iar accesul în curte se va realiza din strada Albatros. Şcoala veche a fost dărâmată pentru că nu mai putea fi renovată, fiind o clădire veche de peste 50 de ani, din chirpici.
 
Startul lucrărilor de construire a imobilului grădiniţă şi şcoală generală în localitatea Poiana s-a dat la începutul lunii aprilie 2018.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii