Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:43 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insuficienţi, dar necesari Cu bani de la CJC, Primăria Pantelimon rezolvă câteva nevoi (galerie foto)

ro

07 Dec, 2017 00:00 1155 Marime text
Ultima întrunire a consilierilor judeţeni constănţeni a adus unităţii administrativ-teritoriale Pantelimon câţiva bănuţi în visterie. Astfel, în cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a fost aprobată Hotărârea nr. 313 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017.
 
În anexa ce însoţeşte hotărârea respectivă sunt menţionate 51 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ care au primit diverse sume. Printre acestea se regăseşte şi Primăria comunei Pantelimon, căreia i-a fost alocată suma de 75.000 de lei pentru „dezvoltare locală“. Buni şi bănuţii aceştia, ar spune oricine, dar insuficienţi pentru nevoile comunităţii.
 
„Când am înaintat adresa către conducerea CJC, am solicitat 200.000 de lei. Banii ne erau necesari pentru dotarea căminelor culturale pe care le administrează Primăria, deoarece nu sunt dotate corespunzător pentru a realiza împrejmuirea cu garduri a două cimitire din satele Runcu şi Pantelimonu de Jos. Totodată, din suma solicitată Consiliului Judeţean, intenţionăm să intervenim şi în reabilitarea parcului din Pantelimonu de Jos“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
 
După cum se poate lesne constata, de la suma cerută şi până la cea primită este o diferenţă mare, reprezentanţii administraţiei publice locale urmând să decidă care va fi destinaţia acestor bani. „Suma primită este mult mai mică în raport cu ceea ce aveam nevoie , dar o vom aloca pentru lucrările urgente. O să mă orientez pentru ceea ce este mai urgent. Vom încerca să facem gardurile pentru cimitire şi să dotăm căminele culturale atât cât ne permite suma primită de la CJC. O să încercăm să ne încadrăm în această sumă ca să împăcăm şi capra, şi varza. Dacă banii vor veni la timp, vom realiza lucrările menţionate acum, dacă nu, rămân pentru anul viitor“, a precizat primarul comunei Pantelimon. În acest context, Primăria va încerca să reabiliteze parcul cu bani de la bugetul local abia în anul 2018.

Surprize, după posibilităţi, în luna cadourilor

În baza unei hotărâri a Consiliului Local Comunal Pantelimon, copiii vor primi pachete cu dulciuri şi se va organiza un spectacol specific sărbătorilor de iarnă. „Ne-am adaptat şi conformat la ceea ce putem, măcar copiilor să le facem o bucurie. În privinţa persoanelor nevoiaşe, a celor cu dizabilităţi, nu a fost prinsă în bugetul local pe acest an nicio sumă care să ne permită să le oferim ceva cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Totuşi, este posibil să le facem o surpriză, dar cu ajutorul şi implicarea unor sponsori. Posibil să le oferim mici cadouri, haine sau ce vor putea dânşii (n.r. sponsorii). Este luna cadourilor, iar pentru persoanele private de bucurii ar însemna mult şi ar fi util ceea ce li se oferă“, a menţionat primarul comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii