Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inginerie marca RAJDP Indicator rutier invizibil amplasat într-o curbă deosebit de periculoasă! (document)

ro

15 Aug, 2013 00:00 4577 Marime text
Cum sunt alese locurile şi mai ales cine sunt specialiştii care decid unde să fie montate indicatoarele rutiere pe drumurile judeţene? La Constanţa angajaţilor Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) par să le scape anumite chestiuni importante. O fi din cauza comodităţii sau a neştiinţei? Nu ştim. Cert este că pe drumul judeţean, care face legătura între Topalu şi Tichileşti, un indicator rutier amplasat într-o curbă deosebit de periculoasă este acoperit de vegetaţie. Semnul a fost montat încă de la bun început într-un loc care nu permite ca acesta să fie vizibil, fiind poziţionat între arbuştii de la marginea carosabilului.

Nimeni din cadrul Regiei nu a sesizat că indicatorul este prost localizat şi ca urmare nimeni nu a luat vreo măsură, nici măcar una firească, precum cea a îndepărtării vegetaţiei din jurul indicatorului, deşi sunt alocate sume importante din bugetul Consiliului Judeţean pentru astfel de chestiuni. Din cuprinsul Hotărârii numărul 326/7 august 2013 privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2013 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa aflăm că pentru „Asigurarea esteticii rutiere (tăiere cavalieri, cosire vegetaţie pe acostamente şi rigole, rectificare coroane de arbori, tăiere lăstăriş, văruire plantaţie etc.)” a fost alocată sumă de 7.295,58 mii lei (peste 70 de miliarde de lei vechi)! Ca atare, bani pentru astfel de intervenţii există. Nu ştim, însă, câtă voinţă şi dorinţă există în privinţa rezolvării unor astfel de situaţii, situaţii ce pun în pericol traficul rutier.

Am încercat, fără succes, să-l contactăm telefonic pe directorul RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, pentru a ne lămuri cum sunt alese locurile pentru indicatoarele rutiere şi de ce nu a fost până la această dată îndepărtată vegetaţia din jurul indicatorului de pe drumul judeţean Topalu-Tichileşti. Dacă directorul RAJDP va avea un punct de vedere referitor la această chestiune îl vom face public în zilele următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii