Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închirierea parcărilor de reședință în municipiul Constanţa, amânată cu un an

ro

29 Dec, 2021 00:00 2612 Marime text
  • Contractele actuale ale parcărilor rezidențiale din municipiul Constanța vor fi prelungite cu un an
  • Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Municipal, ultima din acest an, la propunerea grupurilor de consilieri PNL și USR PLUS și adoptat de aleșii locali
  • Astfel, contractele vor fi valabile până la data de 31.12.2022 față de 31.12.2021

 
Contractele actuale ale parcărilor rezidențiale din municipiul Constanța vor fi prelungite cu un an.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Municipal, ultima din acest an, la propunerea grupurilor de consilieri PNL și USR PLUS și adoptat de aleșii locali.

Prin proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 123/2021 privind „Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța”, aleșii locali de la USR PLUS și PNL susțin că au reuşit prelungirea termenului maxim de valabilitate a contractelor de închiriere pentru parcările de reședință precum și a contractelor de închiriere pentru locurile de parcare, încheiate cu SC Confort Urban SRL în baza HCL 221/2017.

Astfel, contractele vor fi valabile până la data de 31.12.2022 față de 31.12.2021.

„Analizând atent consecinţele pe care le-ar putea avea aplicarea termenului iniţial, am concluzionat că, după cum este precizat şi în proiectul de hotărâre, în cazul neadoptării actului de prorogare, activitatea Direcței de Gestionare Servicii Publice care administrează buna desfășurare a unuia dintre cele mai importante segmente ale Primăriei Constanța va fi afectată ca urmare a cererilor foarte mari pentru rezervarea unui loc de parcare, ceea ce va conduce la afectarea interesului public, prin neasigurarea unor servicii de calitate.

 
De asemenea, am ţinut să subliniem faptul că este foarte important şi necesar ca repartizarea locurilor de parcare să fie facută într-un mod transparent și unitar.

Trebuie avute în vedere interesele atât ale persoanelor care s-au înscris sau urmează a se înscrie pe platforma on-line pentru parcările de reședință, cât și ale celor care aveau încheiate contracte de închiriere cu SC Confort Urban SRL”, precizează reprezentanții USR PLUS din cadrul CLM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Retrospectivă. Trei procese împotriva Regulamentului parcărilor publice din Constanța, într-un singur an!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii