Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:29 02 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INCD URBAN-INCERC va realiza auditele energetice pentru blocurile din municipiul Constanța reabilitate termic prin PNRR (DOCUMENTE)

ro

12 May, 2022 00:00 1537 Marime text
  • Primăria Constanța a atribuit patru contracte pentru realizarea auditului energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC va realiza auditele energetice
  • Valoarea contractelor este de 197.500 lei fără TVA
 

 
Primăria Constanța a atribuit patru contracte de prestări servicii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC.
Institutul va realiza servicii de elaborare audit energetic pentru Creșterea eficienței energetice a clădirilor din Municipiului Constanța - zona Gară - bloc C2, B4, E3, zona Tomis III - blocurile LE42, T7, L7, zona Centru - blocurile R5, R8, VILA CFR, SNC și zona Dacia - bloc L1.

Primăria Municipiului Constanța a accesat doar 14 milioane de euro totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale, bani puși la dispoziție prin intermediul Ministerului Dezvoltării și provin din PNNR.
 
Reabilitarea termo-energetică a celor 17 imobile se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuției a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrasctructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei.
Valoarea contractelor încheiate de municipalitate cu Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC este de 197.500 lei fără TVA. Contractele au o durată de 6 luni de la data semnării, vezi secțiunea „documente”.
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC este condus de Mircea Ion Păstrăv. Director științific este dr. Ing. Claudiu-Lucian Matei iar director economic Sultana Forte.

Institutul are sucursale în București, Cluj, Iași și Timișoara.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare in Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” a fost infiinţat prin Hotărârea nr.1398 din 18 noiembrie 2009, publicată in Monitorul Oficial nr.816 din 27 noiembrie 2009.


Actualul institut, denumit pe scurt, INCD URBAN-INCERC este continuatorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare in Construcţii şi Economia Construcţiilor – INCERC Bucureşti, a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – URBANPROIECT Bucureşti, precum şi a Centrului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Documentare pentru Construcţii, Arhitectura, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – CDCAS, precum şi a Centrului Naţional pentru Reducerea Riscului Seismic – CNRRS.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

High Construct Project face auditul energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii