Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În inima toamnei Cea mai caldă sărbătoare, Ziua comunei Saraiu, un succes şi în acest an (galerie foto)

ro

13 Oct, 2014 00:00 4003 Marime text


Localitatea Saraiu a îmbrăcat, sâmbătă, haine de sărbătoare. Marcată an de an în preajma sărbătorii dedicate ocrotitoarei locurilor - Sfânta Cuvioasa Parascheva - Ziua comunei Saraiu a reunit şi de această dată, în sânul comunităţii locale, invitaţi de seamă. Chiar şi vremea a ţinut cu organizatorii, petrecerea ţinându-se într-o superbă zi de toamnă.

Cea de-a treia ediţie a sărbătorii a adus la Saraiu oaspeţi importanţi şi artişti fără seamăn. Printre cei care au venit să le aducă locuitorilor comunei un gând bun s-au numărat personalităţi din administraţia judeţeană, dar şi trimişi de la centru şi de la judeţ: ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, secretarul general adjunct în Ministerul Apărării Naţionale, Sorin Serioja Chivu, dar şi deputaţi, senatori şi primari din judeţul Constanţa.

„Printre dealuri, într-o armonie feerică cu natura, cu rădăcini adânci în istoria acestei aşezări, dăinuim noi, familia Saraiu. Poposim printre falduri de frunze arămii şi inscripţionăm amintiri: pentru azi, pentru mâine, pentru clipa în care eternitatea ne va bate la uşă. A fost un an greu, amar de greu, dar, parcurs împreună, a fost mai lin şi mai cald. A fost un maraton al muncii, a fost un efort imens atât din partea noastră, a echipei Primăriei şi a Consiliului Local, cât şi a tuturor celor ce au pus umărul la greu, spre a clădi util şi frumos“, a  fost mesajul pe care primarul Dorinela Irimia l-a transmis celor prezenţi la Ziua Comunei Saraiu. Îmbrăcată într-un superb costum popular, primarul i-a întâmpinat pe toţi oaspeţii cu tradiţionalul colac de pâine şi sare.

Tinerii şi înţelepţii comunei, premiaţi de primarul Dorinela Irimia

Buna dispoziţie a fost asigurată de artişti de seamă, care i-au invitat la dans pe locuitorii comunei, cu mic cu mare. Din hora familiei Saraiu nu putea lipsi tocmai sufletul întregului eveniment, primarul localităţii, Dorinela Irimia. Au cântat şi i-au încântat pe cei prezenţi Emilia Ghinescu, formaţia Nemuritorii, Simona Dinescu şi Maria Cârneci. De asemenea, au contribuit la menţinerea atmosferei de sărbătoare şi Alin Nica, Crăiţele, Adelina şi Liliana Dima, dar şi Maricel Chipăilă.

Comuna Saraiu are propriul imn - „Saray, colţ de rai“


De la o petrecere câmpenească în toată regula nu puteau lipsi tocmai sărmăluţele sau mititeii, bunătăţi puse la dispoziţia tuturor celor prezenţi de administraţia locală, la fel ca şi la ediţiile anterioare. Aşa cum era de aşteptat, locuitorii comunei au fost în centrul atenţiei. Tinerii care abia şi-au făcut buletinul şi cei care au ajuns la vârsta majoratului au primit, chiar din mâna primarului Dorinela Irimia, diplome şi certificate aniversare. Aceeaşi distincţie au primit-o şi cuplurile care au ajuns la venerabila aniversare de 50 de ani de la căsătorie. „Aceştia suntem noi, cei ce ne venerăm strămoşii, ne cinstim bătrânii, ne mândrim cu copiii noştri şi cei care semănăm cu sudoarea frunţii şi palmele bătătorite de muncă prezentul“, a declarat primarul Dorinela Irimia, cu prilejul deschiderii manifestărilor dedicate sărbătorii comunei.
O premieră pentru ediţia din acest an a fost intonarea imnului oficial al comunei Saraiu, „Saray, colţ de rai“, în interpretarea corului Biblioritm.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii