Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ciuda criticilor venite dinspre opoziția din CLM, Primăria Constanța finanțează și anul acesta proiecte sportive (documente)

ro

12 Jun, 2020 00:00 2309 Marime text
  • Bugetul disponibil pentru anul 2020 pentru atribuirea contractelor de finanţare pentru programul “Promovarea sportului de performanță” este de 10.995.000 de lei
  • Pentru a fi declarat admis și a obține finanțare, proiectul trebuie să întrunească un număr minim de 65 de puncte
  • Proiectele depuse se vor deschide începând cu data de 01.07.2020, ora 12:00, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare și selecţie


Municipalitatea a anunțat deschiderea procedurii de selecție de proiecte sportive în vederea finanțării din bugetul local în cadrul programului sportiv „Promovarea sportului de performanță”.
Fonduri din acest an vor acoperi anul competițional 2020 – 2021, în vederea susținerii programelor sportive organizate de către structurile sportive înființate pe raza unității administrativ – teritoriale a municipiului Constanța.

În ciuda protestelor opoziției din Consiliul Local Municipal care a votat împotriva acestor alocări și în anii anteriori, bugetul disponibil pentru anul 2020 pentru atribuirea contractelor de finanţare pentru programul “Promovarea sportului de performanță” este de 10.995.000 de lei.

Documentaţia pentru elaborarea și prezentarea propunerii de proiect cuprinde: Regulamentul privind acordare de finanțări din bugetul municipiului Constanța pentru activități sportive organizate în baza Legii nr.69/2000 a educației fizice și sportului aprobat prin HCL nr.229/25.06.2019, Instrucțiunile pentru solicitanți și Formularele.
Fiecare proiect va fi evaluat de comisia de evaluare și selecție în baza prezentelor grile de evaluare, astfel: punctaj pentru Programul „Promovarea sportului de performanță”, natura ramurei sportive reprezentate (olimpică/neolimpică), structura în care functioneaza clubul sportiv: monosportiva, polisportivă (mai multe secții sportive); structura sportivă cu echipe de seniori și juniori; numărul total de sportivi legitimaţi/sectie; numărul de sportivi (inclusiv staful tehnic) participanţi la o acțiune/ competiție sportive, valoarea și complexitatea calendarului sportiv anual: nivelul competiţional la care activează secţia/structura; nivelul și numărul acțiunilor sportive/competiţiilor oficiale interne sau internaţionale la care participă secţia/structura într-un an competiţional, participare în ediția competițională în: Liga Națională, Divizie, Campionate de juniori, Cupa României; promovarea sportivilor la loturile naționale și participare în sezonul competițional/ an competițional național, în competiţiile internaţionale oficiale, cupe europene; sportivi selecţionaţi în loturile naţionale si olimpice, pentru participarea la competițiile internaționale oficiale: Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene, alte competiții majore; sportivi din cluburile de juniori promovaţi către echipele/sectiile de seniori.
Pentru a fi declarată admisă și a obține finanțare, o ofertă trebuie să întrunească un număr minim de 65 de puncte.

Proiectele care nu au întrunit un cuantum minim de 65% din punctajul maxim ce se poate acorda nu vor fi luate în considerare pentru următoarea etapă.
Pentru proiectele care au întrunit cuantumul minim și peste acesta, comisia de evaluare și selecție a proiectelor va stabili sumele ce vor putea fi alocate ca finanțare de la bugetul local pentru fiecare proiect calificat în parte, în limita bugetului disponibil.

Raportul final încheiat de comisia de evaluare și selecție a proiectelor va face obiectul unei hotărâri de consiliu local, prin care se va aproba încheierea contractelor de finanțare și alocarea sumelor aprobate pentru fiecare proiect.

Proiectele se depun, la sediul Primăriei Municipiului Constanța din str. Cuza Vodă, nr.27. Data limită de depunere este 26.06.2020, ora 15:00. Proiectele depuse se vor deschide începând cu data de 01.07.2020, ora 12:00, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare și selecţie a proiectelor.


Citește și:

Făgădău aruncă bani grei din bugetul Constanţei pentru finanţarea unor cluburi sportive private! Liberalii cer explicaţii în legătură cu oportunitatea alocării acestor sume colosale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii