Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul de consilieri locali de la PSD au depus un proiect pentru sprijinirea persoanelor diagnosticate cu depresie

ro

04 Nov, 2022 12:09 844 Marime textPSD Constanța a depus astăzi proiectul de hotărâre “STOP Depresia! Împreună pentru o comunitate sănătoasă”.

În expunerea de motive se precizează că deprresia există si este cea mai cruntă boală, invizibilă. Ultimele studii arată o creștere îngrijorătoare a persoanelor afectate de depresie.

Efectele depresiei sunt multiple: creşte riscul de cancer, de deces al persoanelor diagnosticate cu cancer, de suicid, de demenţă, de atac de cord; creşte dependenţa de alcool şi droguri; determină hipertensiune arterială; provoacă insomnie şi oboseală cronică; slăbeşte sistemul imunitar; determină lipsa motivaţiei, concentrării, memoriei şi speranţei etc.

„Grupul PSD, propune şi susţine “Proiectul de hotărâre privind sprijinirea persoanelor diagnosticate cu depresie”, prin acordarea de vouchere în valoare de 3.000 de lei, pentru şedinţe de psihoterapie.

Prin acest proiect se propuneoferirea de sprijin  financiar sub formă de vouchere, pentru tratarea prin psihoterapie a bolnavilor diagnosticaţi cu depresie, ci si aducerea în spaţiul public a acestui subiect, pentru conştientizarea importanţei de a ne deschide către acceptarea tratamentului din partea specialiştilor, cât mai curând posibil, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii, de a reduce incidenţa bolilor grave, de a proteja familia şi a susţine comunitatea", susține liderul grupului consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu.

Datele statistice arată că femeile reprezintă categoria cea mai mare a persoanelor diagnosticate cu depresie, atât la nivel mondial, cât şi local: aproximativ 2/3. Iar din această categorie, mamele au nevoie, în primul rând, de suport, deoarece dezvoltarea copiilor depinde direct de starea de sănătate a mamei.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii