Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garanţia lucrării - zece ani Proiectul de reabilitare a falezei Cazinoului din Constanţa a ajuns la final (galerie foto)

ro

05 Nov, 2014 00:00 4745 Marime text
Administraţia publică locală constănţeană a finalizat proiectul „Restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spaţiilor verzi din zona Vraja Mării-Cazino-Port Tomis“, proiect în valoare de 14.790.098,44 de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 9.560.835,17 lei, cea a Guvernului României, de 2.100171,02 lei, iar a Primăriei Constanţa, de 3.129.092,25 de lei. Proiectul a fost demarat în mai 2012 şi, potrivit declaraţiilor lui Ani Merlă, directorul Direcţiei Dezvoltare Programe din cadrul Primăriei Constanţa, este „o mândrie pentru municipalitate“: „Din punctul nostru de vedere, am reuşit să redăm un aspect de început de secol XX acestei zone de promenadă a municipiului“, a menţionat Merlă.

Pavajul de granit de pe faleza Cazinoului este executat de firma ABC Val şi, conform explicaţiilor lui Iliuţă Cioroiu, directorul general adjunct al societăţii, este vorba despre bucăţi de granit de şase centimetri grosime, prelucrate şi antiderapante. În ceea ce priveşte garanţia lucrării, aceasta este de zece ani.

„Este al doilea proiect finalizat din cele trei pe care le facem în zona istorică. Undeva în februarie, martie, finalizăm şi prima etapă din reabilitarea străzilor din Zona Peninsulară şi transformarea acestora în spaţiu pietonal, ocazional carosabil şi încercăm să lucrăm la proiectare pentru restul străzilor“, a precizat Ani Merlă.

Lucrările pentru restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spaţiilor verzi din zona Vraja Mării-Cazino-Port Tomis au presupus reparaţii şi refacerea zidurilor de sprijin, reabilitarea aleii de promenadă - faleza Cazino, a aleilor pietonale din parc, precum şi a scărilor şi a zidurilor de sprijin ale taluzurilor şi rampelor scărilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii