Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facturile la căldură explodează în municipiul Constanța. Din această lună, gigacaloria costă 450 de lei

ro

31 Jan, 2022 00:00 8738 Marime text
  • Începând cu luna ianuarie, constănțenii racordați la sistemul public de termoficare achită 450 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată
  • În schimb, pentru agenții economici, tarifele au scăzut, după ce Guvernul a decis micșorarea TVA de la 19% la 5%
  • Astfel, dacă în decembrie, persoanele juridice achitau 1.337 lei pentru  gigacalorie, din ianuarie, acestea vor plăti 1.180 lei pentru fiecare gigacalorie consumată
  • Vă reamintim, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în ședința din luna noiembrie 2021, prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța
  • În aceeași ședință, liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe a solicitat un audit la firma de termoficare


Luna decembrie a anului trecut a fost ultima în care costul gigacaloriei pentru persoanele fizice a fost de 250 de lei.

Începând cu luna ianuarie, constănțenii racordați la sistemul public de termoficare achită 450 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată.

În schimb, pentru agenții economici, tarifele au scăzut, după ce Guvernul a decis micșorarea TVA de la 19% la 5%. Astfel, dacă în decembrie, persoanele juridice achitau 1.337 lei pentru  gigacalorie, din ianuarie, acestea vor plăti 1.180 lei pentru fiecare gigacalorie consumată.


Vă reamintim, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în ședința din luna noiembrie 2021,  prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021.
 
Astfel, consilierii locali municipali au decis ca de la 1 ianuarie 2022, acesta să fie de 450 de lei/gigacalorie.
 
În aceeași ședință, liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe a solicitat un audit la firma de termoficare.

Primarul a aprobat auditul printr-o dispoziție, deși a afirmat că nu crede că auditul intern va arăta vreo neregulă la Termoficare Constanța SRL.
 
Până în acest moment nu există informații publice cu privire la rezultatul auditului derulat la societatea care asigură termoficarea în municipiul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Consilierii locali constănțeni au decis - Dumnezeu preferă spațiile mici. Arhiepiscopia pierde un teren, iar de la 1 ianuarie 2022 plătim 450 de lei pentru gigacalorie!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii