Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fac economie la proiecte, dar și-au mărit salariile! Primăria Constanța a anulat licitația pentru reabilitarea parcurilor de la Casa de Cultură și Oleg Danovski (DOCUMENT)

ro

03 Nov, 2023 17:00 1112 Marime text

 
  • Achiziția pe două loturi viza serviciul de consultanță în domeniul achizițiilor publice în vederea realizării investițiilor „Îmbunătățirea Mediului Urban în zona Coiciu – Casa de Cultură”, respectiv, „Reamenajarea spațiului public în zona teatrului național de Operă și Balet Oleg Danovski”
  • Achiziția era estimată la 140.000 de lei fără TVA
  • Motivul anulării achiziției ar fi OUG de reducere a cheltuielilor bugetare pentru anul în curs adoptată de Guvern
  • Reamintim că pentru angajații Primăriei s-au găsit fonduri pentru majorarea salariilor cu o medie de 500 lei net
  • Votul a fost dat în ședința de Consiliu Local Municipal din 31 octombrie a.c., la propunerea primarului Vergil Chițac
 
 
 
Primăria Constanța a anulat o licitație importantă din cauza actului normativ de reducere a cheltuielilor bugetare pentru anul în curs adoptată de Guvern (n.r. OUG nr.90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugatare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, act normativ publicat în Monitorul Oficial nr.979/27.10.2023).

Achiziția pe două loturi viza serviciul de consultanță în domeniul achizițiilor publice în vederea realizării obiectivelor de investiții „Îmbunătățirea Mediului Urban în zona Coiciu – Casa de Cultură”, respectiv, „Reamenajarea spațiului public în zona teatrului național de Operă și Balet Oleg Danovski”.

Achiziția era estimată la 140.000 de lei fără TVA, vezi secțiunea „documente”.

Argumentul invocat de municipalitate în privința reducerii cheltuielilor nu stă în picioare, devreme ce în ședința de Consiliu Local Municipal din 31 octombrie a.c., la propunerea primarului Vergil Chițac a fost aprobat proiectul privind majorarea salarizării angajaţilor Primăriei Constanţa începând cu 1 noiembrie.

Majorarea vine ca urmare a negocierilor între Sindicatul Liber din Administrația Publică și conducerea municipalității Salariile de bază ale funcțiilor contractuale de conducere și de execuție se majorează cu 850 de lei brut, adică o medie de 500 lei net.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Le cresc lefurile de bază A fost publicat proiectul privind majorarea salarizării angajaţilor Primăriei Constanţa începând cu 1 noiembrie! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii