Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expropriere. Primarul Chițac va da ordin de demolare pentru construcția ridicată de Georgeta Tapangea în cartierul Tomis Nord

ro

28 Jul, 2022 15:01 15676 Marime text

 
  • Terenul aparține investitorului Georgeta Tapangea, care deja ridică un imobil pe suprafața de 230 mp de pe strada Cișmelei nr. 21A, zona blocului 3
  • CLM a votat suma de bani pentru teren în cadrul procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică
     

Consilierii locali municipali au votat proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL 482/2021 pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere a terenului în suprafaţă de 230 mp, respectiv amenajarea unei grădini publice în Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic-Tac.

Potrivit proiectului, a fost stabilită şi suma aferentă exproprierii – conform evaluării, terenul valorează 34.500 de euro, la care se adaugă suma aferentă construcţiei în curs de execuţie, estimată la 16.940 de euro care va fi decontată  de la bugetul local şi reprezintă lucrările de excavaţie, taxe şi autorizaţii.

Vă reamintim însă că pe rolul Tribunalului Constanța, în data de 19 iulie 2022, a fost înregistrat un nou dosar care are ca obiect anularea unui act administrativ, unde reclamant este Georgeta Tapangea, proprietarul terenului expropriat.

În cadrul conferinței de presă de după ședința de CLM, Vergil Chițac  a declarat pentru ZIUA de Constanța că va emită ordin de demolare a lucrărilor realizate de Tapangea, care în opinia primarului sunt de rea- credință.

„Am înțeles că a fost notificată să nu construiască dar s-a încăpățânat. I-am transmis că acolo vrem să facem un proiect revitalizare urbană.
Probabil ne va acționa în judecată, noi i-am pus banii deja într-un cont, așa cum a rezultat evaluarea după grila notarială. Dacă nu este mulțumită ne poate da în judecată strict pe suma acordată. Vom da ordin de demolare a cosntrucției deja ridicate, după ce mă voi sfătui cu juriștii.
Convingerea mea este că doamna a fost rea intenționată", a spus Vergil Chițac.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii