Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 21 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cultural organizat de Primăria Cumpăna Proiecţia filmului documentar „Muzica rănilor de război“ şi un recital susţinut de violonistul Sabin Penea

ro

07 Feb, 2019 00:00 562 Marime text
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului ec. Mariana Gâju, vor organiza un eveniment cultural, în cadrul căruia vor avea loc proiecţia filmului documentar „Muzica rănilor de război“ şi un recital de pian şi vioară susţinut de violonistul Sabin Penea, alături de pianista Eliza Gabriela Puchianu.
 
Evenimentul va avea loc în data de 8.02.2019, începând cu ora 17.30, în sala mare a Căminului Cultural. Filmul evocă perioada 1912-1918, înainte şi în timpul Primului Război Mondial, în care George Enescu s-a implicat în sprijinirea oamenilor afectaţi de prima conflagraţie mondială. Chiar Enescu este cel care a spus: „Eu mi-am slujit ţara cu armele mele: pana, vioara şi bagheta“. Toată povestea este prezentată prin intermediul unor mărturii mai puţin cunoscute.
 
Proiectul „Muzica rănilor de război”, realizat de Asociaţia pentru Educaţie şi Sănătate „Mens Sana”, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, având ca partener oficial Muzeul Naţional „George Enescu“, este o iniţiativă ce a luat naştere din nevoia de a ajuta tinerii să conştientizeze că acest popor şi această ţară, fără valorile de bază perpetuate din generaţie în generaţie, nu pot dăinui. În cadrul evenimentului sunt aşteptaţi reprezentanţi ai direcţiilor şi instituţiilor judeţului Constanţa.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii