Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Educaţia, prioritară pentru autorităţile comunei Nicolae Bălcescu

ro

20 Feb, 2017 00:00 1771 Marime text
Primarii din judeţul Constanţa depun eforturi pentru a face rost de sume importante pentru proiectele localităţilor, mai ales din fonduri guvernamentale şi structurale. Educaţia este un domeniu care trebuie sprijinit în mediul rural, deoarece există necesitatea construcţiei de grădiniţe şi şcoli sau a reabilitării de unităţi de învăţământ. La Nicolae Bălcescu, administraţia locală are în vedere implementarea unor proiecte care să vină în ajutorul elevilor.
 
„Intenţionăm să reabilităm şcoala din Dorobanţu şi să reparăm o grădiniţă. E necesar să ne axăm şi pe educaţie, deoarece copiii noştri trebuie să studieze în condiţiile cele mai bune“, a declarat Nicolae Ciocănete, viceprimarul comunei Nicolae Bălcescu.
 
Pe lângă proiectele care vizează înfiinţarea şi extinderea de reţele de apă potabilă şi de canalizare, reabilitarea de drumuri şi modernizarea de unităţi de învăţământ, în comunele din judeţul Constanţa este nevoie şi de investiţii pentru sprijinirea sănătăţii. Multe localităţi rurale nu au cabinete medicale, iar cele care există nu sunt foarte bine dotate. Din acest motiv, populaţia, în cea mai mare parte îmbătrânită, este nevoită să apeleze la clinici din oraşe pentru investigaţii medicale, iar drumul până acolo este unul anevoios şi costisitor. La Nicolae Bălcescu, autorităţile locale au decis să aloce fonduri din resursele proprii pentru construcţia unui dispensar medical. Investiţia nu este foarte mare, dar se va dovedi a fi foarte utilă pentru oamenii din comună.
 
„Acum lucrăm la construcţia unui dispensar medical. Avem ridicat primul nivel, se lucrează la cel de-al doilea, după care se va monta acoperişul. Tragem speranţa că, până în primăvară, vom avea clădirea, la roşu. Ulterior, vom face tot posibilul să mutăm echipamentele şi personalul în dispensarul nou. Investiţia aparţine Primăriei Nicolae Bălcescu şi se ridică la aproximativ 100.000 de euro“, a mai explicat Nicolae Ciocănete.
 
Totodată, nu peste mult timp, vor demara şi lucrările de introducere a reţelei de canalizare în localităţile Nicolae Bălcescu şi satul Dorobanţu, care cuprind şi două staţii de epurare. Este vorba de un proiect de 5,2 milioane de euro, din fonduri de la Guvern.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii