Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:58 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a renunţat la mandat Liberalul George Măndilă revine în CJ Constanţa

ro

20 Oct, 2016 00:00 1467 Marime text
Consilierii judeţeni se reunesc marţi, 25 octombrie, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Pe ordinea de zi a întrunirii au fost incluse 40 de proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului, majoritatea fiind iniţiate de preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu.
 
Primele două proiecte vizează încetarea şi, respectiv, validarea unui mandat de consilier judeţean. În fapt, este vorba despre încetarea mandatului de ales judeţean deţinut de liberalul Ovidiu Cupşa.
 
„Am fost numit preşedinte în Consiliul de Administraţie al Administraţiei Canalelor Navigabile, funcţie care, fiind în cadrul unei companii naţionale ce aparţine statului şi se află în jurisdicţia judeţului Constanţa, nu este compatibilă cu funcţia de consilier judeţean“, declara, pe 7 octombrie a.c., Ovidiu Cupşa, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Conform legislaţiei în vigoare, în astfel de cazuri, persoana nominalizată poate alege între cele două funcţii publice - ales judeţean sau membru în Consiliul de Administraţie. „Am preferat, în condiţiile date, funcţia de la Administraţia Canalelor Navigabile, unde am fost şi director general şi cunosc bine problemele companiei“, a precizat Ovidiu Cupşa, cu menţiunea că nominalizarea sa a venit de la Ministerul Transporturilor.

Cine preia ştafeta 

În situaţia survenită, conducerea organizaţiei judeţene PNL Constanţa a făcut demersurile necesare pentru promovarea în cadrul CJC a altui liberal ce figura pe lista cu care partidul a participat în alegerile locale pentru Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Cel ce va prelua mandatul este Gheorghe Măndilă, George, cum îi spun colegii şi prietenii, fost consilier judeţean în legislatura anterioară şi membru în Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa. Interesant de menţionat este faptul că, pe 22 iunie, când a avut loc şedinţa de constituire a noului CJC, George Măndilă, alături de preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, şi de Adrian Manole, a renunţat la mandatul de consilier judeţean care îi fusese încredinţat de electoratul constănţean.
 
De asemenea, George Măndilă s-a numărat printre cei care şi-au depus intenţia de a candida, din partea PNL Constanţa, pentru obţinerea unui mandat de senator, însă votul dat de colegii de partid în cadrul Comitetului Executiv Judeţean nu l-a clasat pe o poziţie eligibilă.

Cu ce avere intră Măndilă în CJC

Conform celei mai recente declaraţii de avere a liberalului George Măndilă, postată pe site-ul CJC, „lada de zestre” a alesului este goală. În schimb, acesta se poate „lăuda“ cu un credit bancar însumând 250.000 de lei, pe care va trebui să îl achite până în anul 2026. Potrivit documentului, veniturile familiei Măndilă în anul fiscal 2016 au fost de 50.674 de lei.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii