Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul transfrontalier Dobromir-Krushari, un proiect de peste şase milioane de euro

ro

07 Jun, 2013 00:00 2347 Marime text
Primăria comunei constănţene Dobromir organizează, astăzi, o conferinţă de presă în cadrul proiectului „Drum transfrontalier Dobromir-Krushari”. Evenimentul are loc la ora 13.00, la căminul cultural din localitate. Proiectul Dobromir - Krushari Crossborder Road este implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară - Accesibilitate, Domeniul Major de Intervenţie 1.1: „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport”. Cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, acest proiect ajunge la o valoare totală de 6.129.383,30 euro, din care 3.106.905 reprezintă partea comunei Dobromir, iar 3.022.478,30 euro cea a partenerului bulgar.

Potrivit unui comunicat de presă, realizarea acestui drum transfrontalier a fost posibilă prin implicarea mai multor instituţii într-un parteneriat: Consiliul Local Dobromir - partener lider şi semnatar al contractului de finanţare nerambursabilă, Agenţia de Infrastructură Rutieră din Sofia - partener, şi Consiliul Judeţean Constanţa - partener.
Printre obiectivele acestui proiect s-au numărat reabilitarea şi modernizarea a 15,82 kilometri de drum „în vederea îmbunătăţirii acestului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră” şi „facilitarea mobilităţii bunurilor şi persoanelor”, precum şi „punerea în valoare a obiectivelor turistice din zona de graniţă, cu efecte benefice în dezvoltarea economico-socială a comunităţilor”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii