Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depolitizare și nu prea! Consiliul Județean îi contrazice pe liderii Alianței USR PLUS în privința reprezentanților din GAL-uri

ro

15 Dec, 2020 00:00 668 Marime text
  • După modelul adoptat la Brașov și Timișoara, USR PLUS Constanța organizează selecții interne pentru desemnarea reprezentanților Alianței în Consiliile de Administrație ale instituțiilor subordonate Consiliul Local Municipal și Consiliului Județean
  • Potrivit anunțurilor postate pe pagina oficială de Facebook a USR Constanța,  sunt în derulare mai mutle selecții pentru ocuparea următoarelor funcții, unele neremunerate, cum este cazul celor de  reprezentant al Consiliului Județean în Adunarea Generală a Asociației "Grup de Acțiune Locală Constanța Centru" și de reprezentant al Consiliului Județean în Adunarea Generală a Asociației "Grup de Acțiune Locală Constanța Sud"
  • Afirmațiile celor din Alianță sunt contrazise printr-un comunicat chiar de conducerea Consilului Județean Constanța, care susține că: "Consiliul Județean Constanța nu face angajări decât în baza organigramei, prin concurs, în condițiile legii
  • Potrivit conducerii CJC, criteriul de bază al numirii reprezentanților județului Constanța în forurile de conducere ale grupurilor de acțiune locală, dar și a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară este atât meritocrația, cât și competența în domeniile de activitate vizate

După modelul adoptat la Brașov și Timișoara, USR PLUS Constanța organizează selecții interne pentru desemnarea reprezentanților Alianței în Consiliile de Administrație ale instituțiilor subordonate Consiliul Local Municipal și Consiliului Județean.
 
Potrivit anunțurilor postate pe pagina oficială de Facebook a USR Constanța,  sunt în derulare mai mutle selecții pentru ocuparea următoarelor funcții, unele neremunerate, cum este cazul celor de  reprezentant al Consiliului Județean în Adunarea Generală a Asociației "Grup de Acțiune Locală Constanța Centru" și de reprezentant al Consiliului Județean în Adunarea Generală a Asociației "Grup de Acțiune Locală Constanța Sud".
 
Cerințele pentru ocuparea acestor funcții sunt următoarele:experiență în finanțarea prin intermediul fondurilor europene, de preferință în agricultură şi în rural; studii superioare în economie, agronomie, inginerie sau în domeniul juridic.
 
Grupurile de Acțiune Locale (GAL) sunt parteneriate între mai multe entități locale publice, private şi ale societății civile şi au scopul de a finanța cu bani europeni proiecte de dezvoltare rurală.
 
Consiliul Judeţean Constanța este partener în astfel de GAL-uri, iar Alianța USR PLUS va propune reprezentanți în cele menționate mai sus.
 
Afirmațiile celor din Alianță sunt contrazise printr-un comunicat chiar de conducerea Consilului Județean Constanța, care susține că : "Consiliul Județean Constanța nu face angajări decât în baza organigramei, prin concurs, în condițiile legii.
 
Funcțiile de membru în adunările generale ale GAL-urilor sunt funcții reprezentative, neremunerate, ce urmează a fi ocupate prin hotărâre a Consiliului Județean de către persoane care cunosc și își însușesc programele publice de dezvoltare dar și cele politice ale formațiunilor sau alianțelor aflate la conducerea autorității locale.
 
Consiliul Județean Constanța este membru fondator atât al GAL Centru cât și al GAL Sud, deținând la acest moment președinția celor două grupuri de acțiune locală.

 
Criteriul de bază al numirii reprezentanților județului Constanța în forurile de conducere ale grupurilor de acțiune locală, dar și a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară este atât meritocrația, cât și competența în domeniile de activitate vizate și avem încrederea că acestea vor fi și criteriile care vor sta la baza selecției reprezentanților tuturor forțelor politice constănțene".
 
Citește și:
 
Premieră în Constanța. Un partid politic organizează concursuri pentru desemnarea reprezentanților săi în Consiliile de Administrație ale instituțiilor subordonate Consiliului Local Municipal și Consiliului Județean
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii