Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Demisie din Consiliul Local Municipal Constanța

ro

20 Oct, 2023 14:46 1139 Marime text
Consilierul local PNL, Costin Avătavului a demisionat astăzi din Consiliul Local Constanța pentru a preveni o stare de posibilă incompatibilitate.
Avătavului a fost numit la începutul acestei luni director general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, pe postul lăsat liber de Florin Goidea, care la rândul său a devenit director interimar la Administrația Canalelor Navigabile.
 
„Am renunțat la mandatul meu de consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța după de m-am consultat cu o serie de avocați pentru a preveni o stare de incompatibilitate”, a spus Avătavului pentru ZIUA de Constanța.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Avătavului a transmis că rămâne alături de echipa PNL Constanța și va continua proiectele din cartier, inclusiv participările la întâlnirile alături de locuitorii Constanței.

Președintele organizației municipale a PNL Constanța, senatorul Septimiu Bourceanu a precizat că în acest moment nu a fost stabilit supleantul care va accede în Consiliul Local, deoarece în cazul unora dintre aceștia ar putea exista posibilele cazuri de incompatibilitate.

Averea și interesele noului director adjunct al CNAPMC

Potrivit declarației de avere publicate pe site-ul Primăriei Constanța în luna iunie 2023, în calitate de ales local, Costin Avătavului deține 3/16 dintr-un teren intravilan de 455 mp la Eforie Nord și 3/16 dintr-un teren intravilan de 240 mp la Eforie Nord, ambele obținute în 2023 prin moștenire.
 
De asemenea din 2014 are în posesie în Eforie Nord un spațiu comercial de 35 mp, dobândit prin construire, iar anul acesta a dobândit prin moștenire 3/16 dintr-o casă de locuint de 150 mp la Eforie Nord și 3/16 dintr-o casă de locuit de 165 mp tot la Eforie Nord.
 
Avătavului mai menționează că deține are un autoturism marca BMW, fabricat în anul 2016. A acordat un împrumut în nume personal către SC Verona Gardens SRL, în valoare de 58.908,99 lei. În anul 2022 a contractat un credit de la Raiffeisen Bank scadent în anul 2027 în valoare de 27.857 lei.
 
La rubrica venituri a menționat salariul obținut ca economist de la CNAPM Constanța în valoare de 24.531 lei, venitul obținut ca director la Fundația Școala Portuară Port Constanța în valoare de 69.397 lei, salariul obținut ca director general la SC Neptun SA în valoare de 11.042 lei, venitul obținut din închirierea unui spațiu comercial în valoare de 6000 de euro, precum și indemnizația obținută de la Primăria Municipiului Constanța în valoare de 13.140 lei.
 
În declarația de interese completată în data de 8 iunie 2023 a menționat calitatea de membru al Sindicatului CNAPM Constanța, calitatea de vicepreședinte al PNL Constanța, vezi secțiunea „documente".


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii