Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:22 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deficitul de spații verzi din municipiul Constanța este de 250 de hectare. Chițac propune amenajarea de noi parcuri!

ro

27 Sep, 2021 00:00 1194 Marime text
  • Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal din 30 septembrie se află și proiectul de hotărâre aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate pentru amenajare parcuri urbane noi de mari dimensiuni în municipiul Constanța
  • Potrivit proiectului unul dintre parcurile propuse ar putea avea aproximativ 50 ha iar un al doilea, cca. 20 de ha
  • Acestea ar urma să fie locate vizavi de Tomis Plus și în Palazu Mare
  • Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu, pentru nerespectarea obligației legale, dar și pentru lipsa întreținerii corespunzătoare a spațiilor verzi existente
 

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal din 30 septembrie se află și proiectul de hotărâre aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate pentru ”amenajare parcuri urbane noi de mari dimensiuni în municipiul Constanța în vederea extinderii suprafețelor de spații verzi din municipiul Constanța, protejarea și gestionarea durabilă a acestora, în scopul creșterii standardelor de viață ale constănțenilor și al conformării la obligația de a asigura suprafața minimă de spațiu verde /locuitor”.

Potrivit proiectului care poate fi studiat în secțiunea „documente”, unul dintre parcurile propuse ar putea avea aproximativ 50 ha iar un al doilea, cca. 20 de ha.

Acestea ar urma să fie locate vizavi de Tomis Plus și în Palazu Mare, în proximitatea Lacului Siutghiol.

Potrivit Referatului de aprobare a proiectului, în urma realizării Registrului Spațiilor Verzi a rezultat că fiecare constănțean beneficiază de doar 17,7mp de spațiu verde, deși legislația prevede un minimum de 26mp ce trebuia asigura până la sfârșitul anului 2013.

Vă reamintim, recent, Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu, pentru nerespectarea obligației legale, dar și pentru lipsa întreținerii corespunzătoare a spațiilor verzi existente.

Deficitul de spații verzi din municipiul Constanța este de 250 ha.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Fotoreportaj Turul parcurilor constănțene. Unde a crescut iarba cel mai mult?

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii