Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut educaţional reuşit la Mircea Vodă Şcoli moderne, rechizite gratuite, infrastructură de invidiat

ro

20 Sep, 2012 01:00 2096 Marime text
Mircea_Voda_primar_Dumitru_Dedu_03.jpgElevii din Mircea Vodă au reluat luni cursurile şcolare. Alături de ei au păşit într-o nouă etapă educaţională bobocii înscrişi în cele două clase I şi cele două clase 0, înfiinţate în acest an la nivelul comunei.

Alături de elevi s-au aflat la deschiderea anului şcolar profesori, părinţi, bunici dar şi primarul Dumitru Dedu, viceprimarul George Ionaşcu, preoţii Constantin Romaniuc şi Ionuţ Gavrilă şi nu în ultimul rând directorii celor două instituţii de învăţământ din Satu Nou şi Mircea Vodă, Aneta Săndulescu Enache şi Andreea Obreja. Prima festivitate de deschidere a noului an şcolar a avut loc la ora 9.00 la şcoala cu clasele I-VIII Mircea Vodă , următoarea fiind programată la ora 10.00 la şcoala cu clasele I-VIII Satu Nou. Primarul se declară mulţumit că la această dată elevii din Satu Nou au o şcoală superbă, ca la oraş, iar cât de curând, din luna decembrie, şi şcolarii de la Mircea Vodă vor avea parte de aceleaşi condiţii de studiu ei urmând să se mute într-o construcţie nouă.

Şcoala din Satu Nou, o şcoală de oraş!

O veste bună au primit-o în acest an cei 420 de copii de la grădiniţa şi şcoala cu clasele I-VIII numărul 2 din Satu Nou. Şeful autorităţii locale a menţionat că lucrările de reabilitare a unităţii de învăţământ, care cuprinde în structura sa şi grădiniţa, au fost terminate în luna iulie, iar unitatea de învăţământ le egalează ca aspect şi condiţii pe cele de la oraş. Aceasta a căpătat o nouă faţă atât în interior, cât şi în exterior. Sălile de clasă sunt mobilate cu mobilier nou, iar grupurile sanitare sunt dotate corespunzător. De asemenea, pentru buna desfăşurare a activităţii şcolare în sezonul rece, încălzirea Şcolii cu clasele I-VIII Satu Nou se va face cu centrala termică achiziţionată din bugetul local al comunei. Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Vodă a fost şi ea reparată pentru ca elevii să îşi poată desfăşura activitatea corespunzător, până la terminarea construcţiei noii şcoli care are termen de finalizare decembrie 2012. Încălzirea Şcolii cu clasele I-VIII Mircea Vodă se va face tot cu centrala termică achiziţionată prin Programul Casa Verde. „Primăria Mircea Vodă şi Consiliul Local au acordat o atenţie deosebită elevilor pentru care oferim condiţii mai bune în unităţile de învăţământ. Copiii noştri trebuie să aibă parte de educaţie. Administraţia locală depune toate eforturile pentru ca şcolile să fie pregătite pentru elevi, în sezonul rece. Achiziţionarea celor două centrale termice pentru şcolile din Mircea Vodă şi Satu Nou nu reprezintă un efort bugetar atât de mare, când vine vorba despre copii noştri, dar şi pentru cadrele didactice. Sunt sigur că prin finalizarea noii şcoli din Mircea Vodă elevii şi profesorii să beneficieze de condiţii şi mai bune, şi la examenele naţionale de anul viitor să avem rezultate cât mai bune", a declarat primarul Dumitru Dedu în discursul său de la festivitatea de deschiderea noului an şcolar.

„A fost ca şi cum am păşit odată cu ei în noul an şcolar"

Şeful autorităţii locale a mărturisit că la festivităţile de deschidere a anului şcolar a avut acelaşi sentiment de bucurie pe care l-au trăit toţi copiii. „A fost ca şi cum am păşit odată cu ei în noul an şcolar. Mi-am amintit de momentul când eram copil şi cu toate că nu aveam aceleaşi condiţii de studiu ca astăzi aşteptam cu aceeaşi emoţie să-mi revăd şcoala, să-mi întâlnesc profesorii şi colegii", a precizat primarul Dumitru Dedu.

Rechizite gratuite pentru elevii din clasele primare

Pentru ca elevii din clasele primare să fie încurajaţi să vină la şcoală, la fel ca anul trecut, şeful autorităţii locale a iniţiat o hotărâre de Consiliu Local privind asigurarea rechizitelor necesare desfăşurării activităţii educaţionale. Potrivit primarului, 400 de pachete în cuantum de 30 lei fiecare vor fi împărţite elevilor din clasa 0 şi clasele I-IV.

Noi proiecte pentru infrastructura şcolară

După ce va fi inaugurată şcoala nouă, pe o parte din suprafaţa unităţii de învăţământ de la Mircea Vodă deja existente va fi amenajat un teren de sport, iar alăturat vor fi realizate săli de clasă pentru grădiniţă şi pentru clasa pregătitoare. La Satu Nou, în schimb, se are în vedere amenajarea unei săli de sport. Potrivit primarului, la Satu Nou a fost realizat un teren de sport în urmă cu patru ani şi a mai rămas de construit o sală de sport. De asemenea, de ceva timp, elevii de la Mircea Vodă beneficiază de sală de sport, însă le lipseşte un teren de sport care, aşa cum menţionam anterior, va fi amenajat în perioada următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii