Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta viitoarea clădire CJC pompează din nou bani în conturile Centrului meşteşugăresc de la Ovidiu (document)

ro

17 Aug, 2016 00:00 2641 Marime text
 
 
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de mâine a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) se află un proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, privind aprobarea prelungirii duratei de finalizare a proiectului „Centrul productiv meşteşugăresc pentru susţinerea activităţilor turistice şi de agrement Ovidiu” până la data de 1 noiembrie 2016.
 
Consilierii judeţeni vor trebui să aprobe, prin acest proiect de hotărâre, şi valoarea estimată a sumelor necesare finalizării proiectului, respectiv 3.602.856,48 de lei cu TVA inclus, bani ce vor fi asiguraţi din bugetul judeţului.
Mai exact, este supus aprobării consilierilor judeţeni un act adiţional la contractul de finanţare numărul 3757, încheiat la data de 11 iulie 2013, pentru proiectul mai sus precizat.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 - „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere”. Domeniul major de intervenţie 1.1 - „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.
 
Obiectivele proiectului prevăd construirea unui nou imobil, alcătuit din subsol, parter şi un etaj, în care va funcţiona viitorul centru de producţie meşteşugăresc. La parterul clădirii va fi prelucrat lemnul şi metalul. Hala de producţie de la parterul clădirii prevede o sală cu trei compartimente, în care vor exista spaţii pentru utilajul de lăcuire şi pentru prelucrarea componentelor metalice.
 
Hala va avea, de asemenea, mai multe spaţii anexe, grupuri sanitare, compartimentate pe sexe, vestiare şi cabinete sanitare, dimensionate corespunzător şi utilizării de către persoanele cu handicap. Spaţiile destinate centralei termice, lăcuirii şi prelucrării lemnului vor avea legătură directă cu exteriorul, accesurile fiind prevăzute cu rampe din beton armat şi trepte metalice. Subsolul clădirii va avea funcţie de depozitare, dar şi de prelucrare a metalului. Accesul din interior spre subsol va fi asigurat de o scară din beton armat, iar cel din exterior spre subsol va fi asigurat de o rampă auto cu platformă de intrare, prevăzută cu rigolă de colectare în zona porţii secţionate. La subsol se va asigura şi depozitarea materialului lemnos - răchită, în volum de şase tone. Un alt obiectiv al proiectului este dotarea şi echiparea noului corp de clădire cu utilaje şi echipamente pentru desfăşurarea activităţii de producţie.

Istoria înfiinţării Centrului meşteşugăresc de la Ovidiu

Reamintim că în luna octombrie a anului 2011 consilierii judeţeni aprobau un proiect de hotărâre care viza preluarea în administrarea CJC a unui imobil-teren amplasat pe strada Crizantemei numărul 3 din Ovidiu, pentru realizarea proiectului „Centru productiv meşteşugăresc pentru susţinerea activităţilor turistice şi de agrement Ovidiu”. În luna septembrie a anului trecut, CJC făcea următorul pas: lansa organizarea şi desfăşurarea unei proceduri de achiziţii publice pentru atribuirea contractului „Furnizare utilaje, echipamente de transport şi dotări“ (două loturi), aferente proiectului Centrul productiv meşteşugăresc pentru susţinerea activităţilor turistice şi de agrement din localitatea Ovidiu“, în valoare estimată fără TVA de 1.384.514 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii