Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu toate că am avut jumătate de iarnă cu temperaturi de primăvară Lucrările la Pasajul Cumpenei, în continuare încremenite!

ro

19 Mar, 2018 00:00 1902 Marime text
Lucrările la Pasajul Cumpenei din Constanţa fuseseră reluate după câteva luni de pauză, la sfârşitul anului trecut. Între timp, din cauza condiţiilor meteorologice, s-a dat ordin de sistare a lucrărilor şi acum se aşteaptă din nou vremea prielnică pentru reluarea proiectului de reabilitare a pasajului. Asta în condiţiile în care au fost săptămâni întregi cu temperaturi de primăvară la Constanţa.
 
La sfârşitul anului trecut, constructorul primise termen de şapte luni pentru finalizarea proiectului, după cum declara la acel moment purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi. La rândul său, şi primarul Decebal Făgădău a afirmat că „în 2018, Podul de la Butelii va fi cel mai modern pod vechi din Constanţa“.
 
Una dintre promisiunile de campanie ale edilului-şef, Pasajul Cumpenei avea iniţial termen de finalizare 12 luni, adică aprilie 2018. Vă reamintim că, pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie 2017, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, a fost aprobat de aleşii locali municipali pe 29 septembrie 2017. Potrivit devizelor cuprinse în proiectul de hotărâre, costurile revizuirii proiectului se ridică la 1.576.000 de lei, respectiv peste 350.000 de euro.
 
Pentru lucrările la obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ este în derulare contractul de execuţie încheiat cu SC Mobitom SA. Valoarea estimată totală este de 5.915.837,5 lei fără TVA, din care: investiţia de bază (construcţii şi instalaţii) - 5.378.034,0 lei; organizare de şantier - 134.450,9 lei; cheltuieli diverse şi neprevăzute - 403.352,6 lei.  
 
După remedierea deficienţelor, autorităţile au anunţat că lucrările urmează să fie finalizate până la 1 iulie, urmând ca, după terminarea sezonului, să rămână de rezolvat doar partea estetică a lucrărilor, respectiv marcaje, montarea parapetelor.

Despre Mobitom SA  

 
Înmatriculată în anul 1991, Mobitom SA are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, compus din 900.217 acţiuni. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Firma este controlată de acţionarul persoană juridică SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi de Asociaţi Listă (acţionari), cu 1,322% din capitalul social. Administratorii Mobitom SA sunt Valentin Boroş, David Sisu şi Valentin Ciuceanu. Mobitom SA se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii