Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:26 14 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costuri duble pentru locuințele sociale, edificate de către DGASPC Constanța. Suplimentarea, aprobată în ședință CJ

ro

25 May, 2021 00:00 800 Marime text
 
  • Pe 26 mai, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța se află și proiectul privind modificarea propunerii financiare a unui proiect
  • Este vorba de construire de locuințe sociale și centru de zi la Băneasa
  • Contribuția CJ Constanța ar urma să fie de peste 3,7 milioane de lei

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, din data de 26 mai 2021, se află și proiectul privind aprobarea modificării propunerii financiare a proiectului cu titlul „Sprijin pentru o viață normal” din cadrul Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip Centre de Zi, Centre Respiro/Centre de Criza și Locuințe Protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate".
 
Potrivit articolului II din proiectul de hotărâre se dorește aprobarea asigurării contribuției proprii, cheltuieli neeligibile, a DGASPC Constanța, în procent de 51,66%, reprezentând 3.775.604 lei.
 
DGASPC Constanța în parteneriat cu UAT Județul Constanța are în implementare patru proiecte în cadrul Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip Centre de Zi, Centre Respiro/Centre de Criza și Locuințe Protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate".
 
România și-a luat angajamentul să asigure trecerea de la instituții de tip rezidențial la servicii alternative/comunitare (de exemplu locuințe integrate, centre de îngijire și cazare temporară”, care sunt, încă, nedezvoltate.
 
Prin proiectul „Sprijin pentru o viață normală”, se propune dezvoltarea de servicii alternative concretizate în patru locuințe protejate de câte 10 locuri per locuință și un centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, destinat atât persoanelor cu handicap din cele patru locuințe, dar și pentru persoanele cu handicap din comunitate. Implementarea proiectului a început în 30 mai 2019, conform Convenției de finanțare semnată de către DGASPC Constanța în calitate de beneficiar și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități în calitate de Autoritate finanțatoare.
 
În data de 4 octombrie 2019, s-a încheiat contractual cu firma Nide Com Serv SRL, care a avut ca obiect execuția de servicii de elaborare a documentațiilor tehnico-economice în faza de proiectare pentru:
  • „Construirea a patru locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de asistență socială”, pe strada Trandafirilor, localitatea Băneasa, județul Constanța
  • Reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea centrului de zi pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de asistență socială, pe strada Bujorului, Băneasa, județul Constanța.
 
Valoarea rezultată după întocmirea documentațiilor tehnice la prețurile actuale este de 7.308.790 lei, față de 3.533.186 lei cu TVA, prevăzută în bugetul proiectului aprobat prin contractual de finanțare din 2019. Pentru a acoperi diferența rezultată în urma întocmirii devizului general întocmit la faza Studiu de Fezabilitate Mixt și Studiu de Fezabilitate, este necesară suplimentarea fondurilor cu suma de 3.775.604 lei.
 
Contribuția CJC aferentă cheltuielilor neeligibile va fi distribuită pe perioada de implementare a proiectului – 2021-2022, cu mențiunea că în anul 2021, o mare parte din cheltuieli vor fi asigurate de către finanțator.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii