Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Consilierii PNL cer schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Babu (document)

ro

26 Jun, 2019 00:00 5144 Marime text

Potrivit legii, „demnitatea de viceprimar este o funcţie eminamente politică, cei care ocupă aceste funcţii fiind consilieri locali agreaţi de majoritatea politică constituită în cadrul consiliilor locale, care le acordă votul pe criterii preponderent de natură politică. Consiliul Local poate revoca sau retrage încrederea acordată viceprimarului în funcţie”.

Aleşii locali municipali de la Partidul Naţional Liberal consideră că a sosit momentul ca Dumitru Babu să îşi facă bagajele şi să plece din clădirea administraţiei locale constănţene şi dintr-o funcţie pe care a onorat-o cu realizări zero.

Dumitru Babu a fost unul dintre cei mai absenţi şi inutili viceprimari din istoria Constanţei. În cazul în care actualul viceprimar se simte jenat să plece de bunăvoie, noi, consilierii locali PNL, am considerat că ar fi bine să îl ajutăm. Drept urmare, am depus  la Secretariatul Consiliului Local Constanţa proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Constanţa, Dumitru Babu. Este un document asumat de toţi consilierii locali ai Partidului Naţional Liberal.

Conform legii, schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de Consiliul Local, prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie. Considerăm că acest oraş trebuie să fie condus de oameni implicaţi în gospodărirea şi administrarea oraşului, activi şi hotărâţi”, susţin aleşii locali PNL în expunerea de motive care însoţeşte schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Babu.

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, afirmă, la rândul său, că schimbarea viceprimarului Babu se impune pentru lipsa de performanţă şi incapacitatea de a-şi exercita atribuţiile:  „În 2016, primarul Decebal Făgădau l-a recomandat pe Babu ca om provenit din business care, prin atribuţiile lui, va întări relaţia primăriei cu mediul de afaceri. Astăzi aş caracteriza această relaţie drept ostilă. De fapt, cerem înlocuirea lui pentru modul incompetent in care a coordonat direcţia de gestionare a serviciilor publice şi Direcţia de investiţii şi achiziţii publice”.

Dacă proiectul nu le va fi introdus pe ordinea de zi de primarul Decebal Făgădău, liberalii susţin că au numărul de voturi necesar să forţeze convocarea unei şedinţe extraordinare. Pentru aprobarea acestui proiect, PNL are nevoie de două treimi din voturile consilierilor locali. Totodată, liberalii au anunţat că vor sesiza Comisia de disciplină a Primăriei Constanţa, în cazul arhitectului-şef al Constanţei, Mihai Radu Vânturache, pentru modul defectuos în care gestionează eliberarea autorizaţiilor de construcţie, a mai afirmat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

Citeşte şi:

Vor forţa o şedinţă extraordinară PNL Constanţa solicită demiterea viceprimarului Dumitru Babu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii