Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor obligă Primăria Constanța să reevalueze oferta admisă pentru refugiile de autobuz (DOCUMENTE)

ro

04 Apr, 2022 00:00 2216 Marime text
  • În toamna anului trecut, Primăria Constanța a lansat licitația privind achiziționarea de adăposturi modulare pentru stațiile de autobuz de pe raza municipiului
  • Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 11.007.687,50 lei, pentru livrarea și montarea a 125 de refugii
  • Au fost depuse șase oferte, de firmele Stico Metal Prest, Belmar Prod, Step Proiect, Metalgan Company, Electrogrup (cu subcontractant Selan SRL) și asocierea de firme Euromedia Group (lider) – X-tra Best Construct
  • Licitația a fost atribuită societății comerciale Step Proiect din Constanța iar atribuirea a fost contestată de Metalgan Company
     
 

Consiliul Național pentru Soluționare Contestațiilor și-a motivat decizia nr. 625/C4/342 la contestația depusă de SC Metalgan Company SRL în cadrul achiziției publice organizată de Primăria Constanța pentru adăposturile modulare pentru stații de autobuz, vezi secțiunea „documente”.
 
În conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) şi ale art. 27 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Consiliul a adoptat pe 23 martie 2022, decizia nr. 625/C4/342 la contestaţia nr. 36/14.02.2022, formulată de SC Metalgan Company SRL cu sediul social în Slatina, reprezentată legal prin administrator Iulia Delena Ganea, împotriva rezultatului procedurii de atribuire emis de Primăria Constanța în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire, prin licitație deschisă, a contractului de achiziție publică furnizare având ca obiect „Achiziție adăposturi modulare pentru stații de autobuz”.
 
SC Metalgan Company SRL a solicitat anularea comunicării privind rezultatul procedurii, prin care oferta companiei a fost declarată neconformă și inacceptabilă, potrivit art. 137 alin. (3) lit. d) și g) coroborat cu art. 134 alin. (5) din HG nr. 395/2016, precum și a tuturor înscrisurilor care au stat la baza emiterii acesteia; anularea raportului procedurii de atribuire nr. 24225/04.02.2022, precum și a tuturor actelor care au stat la baza
respingerii ofertei depuse de compania din Slatina și anularea deciziei autorității contractante prin care oferta SC Step Proiect SRL a fost declarată câștigătoare dar și anularea procesului-verbal nr. 250312/16.12.2021, privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și cu factorii de evaluare.
 
Totodată, SC Metalgan Company SRL a mai cerut anularea procesului-verbal nr. 18175/27.01.2022, privind evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformității acestora cu propunerile tehnice și reluarea procedurii prin reevaluarea ofertei SC Metalgan Company SRL.
 
Prin adresa înregistrată la Consiliu sub nr. 9799/24.02.2022, SC Step Proiect SRL, reprezentată legal de Daniela-Teodora Costea în calitate de administrator a formulat cerere de intervenție voluntară, prin care solicită respingerea contestației ca neîntemeiată și menținerea rezultatului procedurii.
 
CNSC a admis, în parte, contestația formulată de SC Metalgan Company SRL în contradictoriu cu privire la criticile referitoare la ofertele depuse de SC Step Proiect SRL și de SC Belmar Prod SRL și a decis să anulează raportul procedurii nr. 24225/04.02.2022 și actele subsecvente cu privire la ofertele depuse de SC Step Proiect SRL și de SC Belmar Prod SRL și a dispus reevaluarea acestora în conformitate cu considerentele prezentei decizii, în termen de 15 zile de la comunicare.
 

În temeiul prevederilor art. 26 alin. (6) din Legea nr. 98/2016, CNSC a respins, ca nefondate, criticile din contestația formulată de SC Metalgan Company SRL cu privire la oferta sa și respinge cererea de intervenție formulată de SC Step Proiect SRL.
 
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.
 
În toamna anului trecut, Primăria Constanța a lansat licitația privind achiziționarea de adăposturi modulare pentru stațiile de autobuz de pe raza municipiului. Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 11.007.687,50 lei, pentru livrarea și montarea a 125 de refugii.

Au fost depuse șase oferte, de firmele Stico Metal Prest, Belmar Prod, Step Proiect, Metalgan Company, Electrogrup (cu subcontractant Selan SRL) și asocierea de firme Euromedia Group (lider) – X-tra Best Construct.
 
Licitația a fost atribuită societății comerciale Step Proiect din Constanța iar atribuirea a fost contestată de Metalgan Company.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
Achiziția stațiilor de autobuz din municipiul Constanța, contestată la CNSC (documente)

Primăria Constanța a lansat licitația pentru achiziția stațiilor de autobuz CT BUS
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii