Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:43 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local aprobă un nou transfer al clădirii Cazinoului către CNI. Reabilitarea, blocată de contestaţii în ultimii doi ani (document)

ro

30 Jan, 2017 00:00 1620 Marime text
Prin HCL nr. 277/2014 s-a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA, a imobilului - teren şi construcţie - Cazino Constanţa.
 
Articolul 8 din acea hotărâre statuează revenirea de drept în patrimoniul municipalităţii a imobilului dacă în termen de 24 de luni de la data preluării prin protocol de predare - primire nu sunt demarate lucrările de consolidare şi restaurare. În acest sens, ţinând cont de faptul că termenul expiră în luna februarie 2017, precum şi adresa CNI SA înregistrată la Primăria municipiului Constanţa sub nr. 6435/18.01.2017, prin care sunt aduse la cunoştinţă istoricul derulării procedurii de atribuire a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa“ şi faptul că sunt prevăzute fondurile necesare finanţării obiectivului de investiţii, consilierii locali municipali sunt chemaţi să-şi dea votul pentru prelungirea termenului prevăzut în art. 8 cu 24 de luni.
 
Astfel, este amendată HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA, a imobilului -teren şi construcţie - Cazino Constanţa, în vederea consolidări şi restaurării acestuia.
 
Vă reamintim că licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului nu a fost demarată din cauza valului de contestaţii. Compania Naţională de Investiţii reanalizează în această perioadă oferta Euromateria SRL în cadrul licitaţiei pentru reabilitarea Cazinoului, în urma deciziei din 18 ianuarie a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care a admis contestaţia formulată de societatea menţionată, în calitate de lider al Asocierii Euromateria SRL - Imera SRL - Aduro Impex SRL, în contradictoriu cu CNI SA.

Din adresa CNSC, aflăm că CNI declarase câştigătoare a acestei licitaţii, lansată încă din luna mai a anului trecut, Asocierea Euras-Polarh Design. Acum, Compania Naţională de Investiţii este obligată să reevalueze oferta depusă de Euromateria în termen de zece zile.

Vă reamintim că, în primăvara anului trecut, Compania Naţională de Investiţii a reluat pentru a treia oră licitaţia pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa. Euromateria SRL este firma care a contestat mai multe lucrări de anvergură din municipiul Constanţa, printre care şi Parcul Arheologic, un proiect de reabilitare pe fonduri europene care a pierdut finanţarea din cauza numeroaselor contestaţii.
 
Contractul „Servicii de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii inclus în Programul naţional de construcţii de interes public sau social - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa“ presupune elaborarea proiectului tehnic (PT), a documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC), a detaliilor de execuţie, asistenţă tehnică pe durata executării lucrărilor din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor aferente consolidării şi restaurării. După analizarea ofertelor, adjudecarea se va face în baza criteriului „preţul cel mai scăzut“.

Valoarea estimată totală a contractului este de 31.608.903 lei.

Citeşte şi:

CNI, obligată să reanalizeze oferta Euromateria SRL în cadrul licitaţiei pentru reabilitarea Cazinoului (document)

Aniversare în ruină
Cazinoul Constanţa - 106 ani de existenţă! (video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii