Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța recrutează un consilier de etică, cu rol în prevenirea încălcării normelor de conduită. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații? (documente)

ro

01 Nov, 2021 00:00 2302 Marime text
  • Șeful CJ Constanța și Emilia Georgeta Țuțui, director general al Direcției Generale Economico- Financiare vor organiza interviul de evaluare a candidaților
  • Dosarele de candidatură de depun în perioada 1 -10 .11.2021, la Serviciul resurse umane și salarizare din cadrul CJC
  • Se poate înscrie la concurs, funcționarul public defintiv care ocupă o funcție publică cl. I, cu studii superioare în domeniu, are probitate morală recunoscută, prezintă diponibilitate pentru îndeplinirea funcției, nu i-a fost aplicată de-a lungul activității nicio sancțiune disciplinară, nu a fost cercetat disciplinar și nici urmărit penal și nu se află în situații de incompatibilitate
  • Consilierul de etică este desemnat pentru o perioadă de 3 ani prin dispoziția președintelui CJC
 
 
Președintele CJC, Mihai Lupu a semnat dispoziția nr. 513/26.10.2021 privind aprobarea procedurii de desemnare a consilierului de etică în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța.

Potrivit dispoziției, vezi secțiunea „documente”, șeful CJ și Emilia Georgeta Țuțui, director general al Direcției Generale Economico- Financiare vor organiza interviul de evaluare a candidaților.

Dosarele de candidatură de depun în perioada 1 -10 .11.2021, la Serviciul resurse umane și salarizare din cadrul CJC.

Dosarul candidaților trebuie să cuprindă scrisoare de intenție, copie a diplomei de studii(n.r. licență) și copie a actului administrativ de numire a funcționarului public în funcția publică deținută.

Se poate înscrie la concurs: funcționarul public defintiv care ocupă o funcție publică cl. I, cu studii superioare în domeniu, are probitate morală recunoscută, prezintă diponibilitate pentru îndeplinirea funcției, nu i-a fost aplicată de-a lungul activității nicio sancțiune disciplinară, nu a fost cercetat disciplinar și nici urmărit penal și nu se află în situații de incompatibilitate.

Consilierul de etică este desemnat pentru o perioadă de 3 ani prin dispoziția președintelui CJC în vederea respectării, monitorizării și prevenirii încălcării principiilor și normelor de conduită ale funcționarilor publici din cadrul instituției, potrivit art.452 din Codul Administrativ.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu și-a făcut echipa. Și-a desemnat consilierii personali, pe administratorul județului dar și pe șeful Corpului de Control (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii