Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța intenționează realizarea unui Spital Regional de Urgență pe un teren de la Ministerul Sănătății

ro

22 Apr, 2021 00:00 4352 Marime text
 
  • Consilierii județeni constănțeni s-au reunit ieri în ședință ordinară
  • Au aprobat și un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi suplimentară privind solicitarea către Guvernul României pentru transmiterea terenului și construcțiilor de pe strada Viilor nr. 1în domeniul public al Județului, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Constanța
  • Terenul are o de 111.272mp iar construcțiile o suprafață totală de 5.837mp și se află în administrarea Ministerului Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Constanța
  • Potrivit vicepreședintelui CJC, Stelian Gima, proiectul ar putea fi implementat fie cu fonduri europene, fie printr-un credit bugetar
  • În situația în care spitalul nu va fi finalizat în maximum zece ani, terenul se va întoarce în domeniul public al Statului Român
 
Consilierii județeni constănțeni s-au reunit ieri în ședință ordinară. Cu această ocazie au aprobat și un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi suplimentară privind solicitarea către Guvernul României pentru transmiterea terenului și construcțiilor de pe strada Viilor nr. 1 (Șoseaua din Vii) în domeniul public al Județului, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Constanța.

Inițiatorul, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a cerut votul aleșilor județeni în vederea efectuării demersurilor necesare pentru transmiterea terenului și construcțiilor aferente de pe str. Viilor nr. 1 (Șoseaua din Vii) din domeniul public al Statului în domeniul public al Județului, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Constanța, în cel mult zece ani.

Terenul are o de 111.272mp iar construcțiile o suprafață totală de 5.837mp și se află în administrarea Ministerului Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Potrivit vicepreședintelui CJC, Stelian Gima, proiectul ar putea fi implementat fie cu fonduri europene, fie printr-un credit bugetar.
De altfel, a mai adăugat Gima, în proiectul de buget pentru anul în curs( n.r. aprobat tot ieri de aleșii județeni) este prevăzută suma de 2 milioane de lei la capitolul investiții, bani care ar acoperi costul studiilor de fezabilitare și documentațiilor pentru inițierea acestui proiect.
În situația în care spitalul nu va fi finalizat în maximum zece ani, terenul se va întoarce în domeniul public al Statului Român.
Inițial, terenul a aparținut unei fostei unități medicale și se află în imediata vecinătate a heliportului bazei SMURD din cartierul Viile Noi/zona sere.
 
Citește și:

Asistența socială și transporturile primesc cei mai mulți bani. Cum se împarte bugetul pe 2021 la nivelul județului Constanța?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii