Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Administrație al CT BUS a decis să acorde gratuitate la transportul în comun pentru refugiații din Ucraina

ro

14 Mar, 2022 00:00 2413 Marime text
  • Cetăţenii ucraineni de pe raza municipiului nostru vor avea gratuitate la transportul în comun CT BUS
  • Decizia a fost luată în cadrul Consiliului de Administraţie al companiei de transport
  • Reamintim că săptămâna trecută, grupul consilierilor municipali USR Constanţa au transmis două adrese către instituţiile abilitate, pentru a interveni în cazul crizei refugiaţilor din Ucraina aflaţi în judeţul şi municipiul Constanţa
 
Urmare a propunerilor făcute de consilierii USR Constanţa, cetăţenii ucraineni de pe raza municipiului nostru vor avea gratuitate la transportul în comun CT BUS.
 
Decizia a fost luată în cadrul Consiliului de Administraţie al companiei de transport.
 
Vă reamintim, grupul consilierilor municipali USR Constanţa au transmis două adrese către instituţiile abilitate, pentru a interveni în cazul crizei refugiaţilor din Ucraina aflaţi în judeţul şi municipiul Constanţa.

Prima adresă a fost făcută către Instituţia Prefectului, căreia i se solicită luarea unor măsuri de urgenţă pentru asigurarea hranei refugiaţilor şi crearea unui centru de contact şi sprijin pentru aceştia.

A doua adresă a fost transmisă primarului municipiului Constanța, Vergil Chiţac, căruia îi solicită acordarea de gratuitate la transportul în comun CT BUS pentru refugiaţii din municipiul nostru.

Redăm mai jos textul adresei trimise către primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac, de grupul consilierilor municipali USR Constanţa:
 
„Având în vedere numărul în continuă creștere al refugiaților ucraineni ajunși în municipiul Constanța care se află în tranzit sau rămân la nivel local pentru o perioadă mai lungă de timp și luând în considerare faptul că moneda ucraineană nu poate fi schimbată decât la o singură bancă și doar într-o anumită limită.

Grupul consilierilor locali USR propune, pe modelul altor municipii unde deja a fost implementată această măsură, acordarea de gratuitate la transportul în comun din municipiul Constanța tuturor cetățenilor ucraineni, pe baza pașaportului, a cărții de identitate sau a unui alt document care atestă calitatea de refugiat.“
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

USR Constanța Adrese către autoritățile locale pentru asigurarea de hrană şi gratuitate la transportul în comun pentru refugiaţii ucraineni din Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii