Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali municipali constănțeni ai USR merg astăzi în Peninsulă să discute cu locuitorii despre noul regulament de acces în zonă

ro

24 Jul, 2021 00:00 1386 Marime text
⦁    Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică noul regulament de acces în Zona Peninsulară
⦁    Regulamentul de acces în Peninsulă va avea impact asupra intregului oraș, fiind o zonă emblematică pentru Constanța
⦁    Consilierii locali municipali constănțeni ai USR  și viceprimarul Florin Cocargeanu merg astăzi în Peninsulă să discute cu locuitorii pe marginea acestuia
⦁    Întâlnirea are loc sâmbătă 24.07.2021, ora 10:00, în piațeta publică de pe strada Nicolae Titulescu, în zona Monumentului Istoric - Casa "Albert Theiler"
⦁    După ce proiectul va fi aprobat în CLM, Primăria va emite legitimații de acces rezidenților persoane fizice și juridice
⦁    Noul proiect vine cu un regim mai strict pentru vehiculele cărora le va fi permis accesul în zonă. În cazul rezidenților va fi permisă intrarea în Peninsulă doar pentru un vehicul pentru fiecare unitate locativă

Regulamentul de acces în Peninsulă va avea impact asupra intregului oraș, fiind o zonă emblematică pentru Constanța, dar cei mai afectați vor fi locuitorii și agenții economici din zonă.

Consilierii locali municipali constănțeni ai USR  împreună cu viceprimarul, Florin Cocargeanu merg astăzi în Peninsulă să discute cu locuitorii pe marginea acestui regulament, aflat în perioada de consultare publică.

Regulamentul urmează să fie votat apoi în Consiliul Local, după ce parcurge toate etapele.

Întâlnirea are loc sâmbătă 24.07.2021, ora 10:00, în piațeta publică de pe strada Nicolae Titulescu, în zona Monumentului Istoric - Casa "Albert Theiler" (în spatele blocului din Piața Ovidiu nr. 11).

Noul regulament de acces în Zona Peninsulară, în dezbatere

Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică noul regulament de acces în Zona Peninsulară.

Acesta prevede permiterea accesului în centrul vechi doar vehiculelor rezidenților și mașinilor care deservesc activități economice sau acoperă un regim special de intervenții și servicii.

După ce proiectul va fi aprobat în CLM, Primăria va emite legitimații de acces rezidenților persoane fizice și juridice.

Regulamentul stabilește și accesul mașinilor celor care participă la evenimente religioase precum nuntă, botez sau înmormântare, dar sunt permise maximum 5 vehicule, iar timpul de staționare este de cel mult 2 ore.

În mod excepțional, Primăria va permite accesul în centrul vechi și microbuzelor electrice destinate transportului public de persoane sau al bunurilor voluminoase pentru maximum 2 ore și al transportului electric propriu al hotelurilor sau pensiunilor.



Comparativ cu regulamentul anterior, noul proiect vine cu un regim mai strict pentru vehiculele cărora le va fi permis accesul în zonă. De exemplu, în cazul rezidenților va fi permisă intrarea în Peninsulă doar pentru un vehicul pentru fiecare unitate locativă.

"Problemele zonei Peninsulare sunt complexe și trebuie tratate cu seriozitate. Este nevoie de o privire de ansamblu asupra situației, pentru a  identifica problemele reale  și pentru a acționa integrat.

Noi susținem redarea zonei Peninsulare pietonilor!  

Considerăm că aceasta acțiune trebuie să se facă treptat, împreună cu măsuri de consolidare și restaurare calitativă a clădirilor. Fondul istoric trebuie readus la viață!
Reabilitarea și pietonizarea străzilor trebuie să se facă concentrat, pe trasee bine stabilite, astfel încât rezultatele să fie vizibile, iar pietonii sa fie dornici să parcurgă la pas zona veche a orașului", afirmă Cristiana Popescu, consilier local municipal din partea USR.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Un nou regulament de acces în Peninsula Constanței a fost lansat în dezbatere publică! Ce prevede documentul?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii