Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:11 31 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali constănțeni au votat exproprierea spațiilor din zona Spitalului Județean Constanța. Terenurile aparțin Eclessis Intermed, Consal Trade, Habitat și Ambient dar și unor persoane fizice

ro

01 Apr, 2022 00:00 4359 Marime text
  • Consilierii locali municipali constănțeni au votat, în cadrul ședinței de Consiliu Local pentru exproprierea mai multor terenuri, spații verzi de pe bulevardul Tomis, zona Spitalului Județean Constanța
  • Este vorba de aproape de 2.700mp pe care le dețin, Eclessis Intermed SRL, asociați Tănase și Sorin Calagiu care au 394mp de teren chiar lângă blocul A2
  • Consal Trade deține 401mp în imediata apropiere a blocului TS4
  • Un alt teren de 367mp aparține Elenei Apostol
  • Medicul Alexandru Octavian Șerban au și el în proprietate două suprafețe de teren de 636mp, respectiv 137mp, situate la intersecția Bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga
  • Habitat și Ambient, firma controlată de Valentin Gheorghe Ionescu, deține 717mp
 

Consilierii locali municipali constănțeni au votat, în cadrul ședinței de Consiliu Local pentru exproprierea mai multor terenuri, spații verzi de pe bulevardul Tomis, zona Spitalului Județean Constanța.

Proiectul vizează regenerarea spațiilor verzi în zona Spitalului Județean – Bulevardul Tomis intersecție cu strada Nicolae Iorga și Bulevardul Tomis – în fața blocurilor A1, A2, A3 din municipiul Constanța.
 
Consilierii au aprobat practic indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, care are o valoare de 43.276,80 lei, fără TVA.
Aceste terenuri au însă proprietari, acesta fiind motivul pentru care s-a optat pentru exproprierea terenurilor pentru cauză de utilitate publică.
Este vorba de aproape de 2.700mp pe care le dețin, Eclessis Intermed SRL, asociați Tănase și Sorin Calagiu care au 394mp de teren chiar lângă blocul A2.

Consal Trade deține 401mp în imediata apropiere a blocului TS4.

Un alt teren de 367mp aparține Elenei Apostol.

Medicul Alexandru Octavian Șerban au și el în proprietate două suprafețe de teren de 636mp, respectiv 137mp, situate la intersecția Bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga.

Habitat și Ambient, firma controlată de Valentin Gheorghe Ionescu, deține 717mp.


 
Aleșii locali au votat și pentru dezafectarea celor 5 vapoare din oraș

Consilierii locali au aprobat și proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru trecerea unor bunuri imobile – mijloace fixe de tip elemente navale din domeniul public în domeniul privat al Constanței.

Astfel, cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș vor fi dezafectate și casate, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari.
Acestea au fost amplasate încă din 2003 la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia.

Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă.
 
Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

LIVE Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință ordinară. Proiecte importante pe ordinea de zi

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii