Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:16 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali aprobă Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice în municipiul Constanța

ro

27 Jan, 2021 00:00 796 Marime text
 
  • Primăria Constanța introduce o taxă pentru trotinetele electrice care staționează pe domeniul public
  • Minorii sub 14 ani nu mai au voie să le conducă, iar casca de protecție va fi obligatorie pentru cei sub 16 ani
  • Conducătorii trotinetelor vor fi obligați să meargă numai pe pistele amenajate pentru biciclete, ori, acolo unde acestea nu există, numai pe șosele, accesul pe trotuare fiind interzis
  • Trotinetele nu vor putea fi lăsate pe trotuare cu lățimea mai mică de doi metri sau în stațiile pentru transportul în comun
 
Consiliul local al municipiului Constanța se reunește în ședință ordinară, vineri, 29 ianuarie 2021, de la ora 14:00.
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța.

Potrivit draft-ului, care poate fi consultat la secțiunea "documente", Primăria Constanța introduce o taxă pentru trotinetele electrice care staționează pe domeniul public.
În plus, minorii sub 14 ani nu mai au voie să le conducă, iar casca de protecție va fi obligatorie pentru cei sub 16 ani.
Conducătorii trotinetelor vor fi obligați să meargă numai pe pistele amenajate pentru biciclete, ori, acolo unde acestea nu există, numai pe șosele, accesul pe trotuare fiind interzis.
Trotinetele nu vor putea fi lăsate pe trotuare cu lățimea mai mică de doi metri, în stațiile pentru transportul în comun, ori în alte zone în care s-ar periclita siguranța traficului rutier sau pietonal.
În regulament sunt prevăzute obligațiile operatorilor, dar și cele ale utilizatorilor, dar și sancțiuni pentru cei care nu vor respecta prevederile HCL, cuprinse  între 200 și 2500 lei.
 
Citește și: 

Constanța Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice poate fi consultat de astăzi
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii