Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursuri cu dedicație. Pe ultima sută de metri, colaboratorii lui Țuțuianu dau examene să rămână în Consiliul Județean Constanța (documente)

ro

26 Oct, 2020 00:00 6026 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța, în noua componență urmează să se constituie în cel mai scurt timp iar președintele CJ ales, Mihai Lupu să depună jurământul și să-și preia mandatul
  • Până atunci însă, șeful Consiliului Județean în funcție, viitorul deputat PSD Horia Țuțuianu nu stă degeaba și a demarat câteva concursuri în cadrul instituției
  • Persoane din anturajul președintelui care în această perioadă se spetesc probabil învățând pentru posturile pe care le vizează
  • Șoferul personal al președintelui Țuțuianu candidează pentru un post de inspector, cls I, în cadrul Serviciului de Analiză Strategică și Creșterea Competitivății
  • Luiza Turineac-Dumitrescu. A lucrat în Prefectură la cabinetul prefectul Dumitru Jeacă, apoi la cabinetul lui Țuțuianu. Acum susține concurs pentru un post de consilier juridic


Consiliul Județean Constanța, în noua componență urmează să se constituie în cel mai scurt timp iar președintele CJ ales, Mihai Lupu să depună jurământul și să-și preia mandatul.
Până atunci însă, șeful Consiliului Județean în funcție, viitorul deputat PSD Horia Țuțuianu nu stă degeaba și a demarat câteva concursuri cu dedicație în cadrul instituției.
Scopul lor este clar răsplătirea unor colaboratori deoarece la cabinetul parlamentar nu-i poate coopta chiar pe toți.

Este suficient să consultați site-ul Consiliului Județean și să remarcați câteva persoane din anturajul președintelui care în această perioadă se spetesc probabil învățând pentru posturile pe care le vizează.

Mirel Andrei este unul dintre ei. Șoferul personal al președintelui Țuțuianu candidează pentru un post de inspector, cls I, în cadrul Serviciului de Analiză Strategică și Creșterea Competitivății (Intelligence Competitive). Scrie negru pe alb, vezi secțiunea “documente” că acest concurs a cărei probe scrise va avea loc pe 28 octombrie a.c. a fost dictat de Țuțuianu, prin dispoziția căruia a fost stabilită comisia care va analiza lucrările.

Șase înscriși pe acest post vacant, 4 respinși, doi admiși. Unul dintrei ei, Mirel Andrei. Interesant este faptul că toți candidații respinși nu îndeplineau condițiile privind studiile, respectiv absolvenți facultate cu licență în domeniul “administrării afacerilor”.

Menționăm că Serviciul este condus de Carmen Magdalena Stoica.

Un alt concurs, un alt colaborator admis. Luiza Turineac-Dumitrescu. A lucrat în Prefectură la cabinetul prefectul Dumitru Jeacă. După ce acesta a părăsit instituția Prefectului via Consiliul Județean, unde în prezent conduce Direcția de Turism și fosta sa colaboratoare a devenit consilier la cabinetul lui Horia Țuțuianu. Acum vrea să rămână funcționar în cadrul CJ.
Postul vizat este cel de consilier juridic - Serviciul Juridic și Contencios – Direcția Generală de Administratie Publică și Juridică.
Și acest concurs are loc tot pe 28 octombrie la sediul CJC, vezi secțiunea “documente”.

Alături de Luiza Turineac-Dumitrescu a mai fost admis un candidat, Cristian Manea-Vechiu, de profesie jurist, acesta deține și birou de mediator.

În fine, în cel de-al treilea concurs în vederea ocupării unei funcţii publice de execuţie vacante – Inspector, clasa I, grad profesional Asistent – Compartiment Monitorizare Post Implementare – Serviciul Managemet Proiecte – Direcția Generală de Proiecte, condus de Elena Georgescu au rămăs doi candidați. Veronica Crivăț( n.r. a lucrat în cadrul Primăriei Constanța la compatimentul bază de date urbane, Direcția Urbanism) și Ștefan Pescu.

Prin dispoziția 232/01.07.2020 semnată de Horia Țuțuianu, lui Pescu îi încetase de drept raportul de serviciu - inspector, clasa I, grad profesional Asistent - Compartiment Implementare Proiecte - Serviciul Management Proiecte – Direcția Generală de Proiecte.

Merită menționat și faptul că la o zi după ce Biroul Permanent Județean al PSD Constanța a decis ca Horia Țuțuianu să meargă în Parlament, pe poziția 1 la Camera Deputaților, Nicoleta Bercaru, consiliera acestuia, fost consilier județean și director interimar al Centrului Județean Cultural “Theodor Burada” și-a retras dosarul de concurs pentru postul de manager al instituției. Concursul de altfel a fost anulat ulterior, deoarece cei rămași în concurs nu au reușit să obțină minim nota 7 la proiectele de management înscrise în competiție.



Sursa foto: facebook/Horia Țuțuianu
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Torok 26 Oct, 2020 10:57 Sunt dezamagita de pozitia cotidianului si a semnatarului articolului. Nu asta ne intereseaza pe noi constantenii, sunt probleme mult mai grave pe care evitati sa le abordati. Nu cunosc pe niciuna din personajele acestui articol dar dezamagirea mea are ca sursa relatarea unui prieten din organizatia judeteana a PNL in care s-a hotarat sa se faca loc (indiferent cum) membrilor acestui partid care au ajutat in campanie... Oare aceasta hotarare a PNL lipsita de bun simt, cum o comentati?
  • fara nume 26 Oct, 2020 07:59 Sa se schimbe subiectele miercuri la prima ora si sa vedem atunci ce note obtin cei in cauza