Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Componenţa comisiilor Consiliului Judeţean Constanţa Ei au repartizat cele 8 milioane de lei din bugetul judeţului către asociaţiile culturale şi sportive

ro

19 Aug, 2017 00:00 3388 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a anunţat recent proiectele culturale de interes public declarate câştigătoare şi finanţate din bani publici, potrivit Legii 350/2005. În urma evaluării proiectelor, şase asociaţii dintr-un total de 21 au întrunit punctajul minim de eligibilitate. Acestor proiecte le-a fost alocat un buget de 8.000.000 de lei (5 milioane de lei pentru Cultură şi 3 milioane lei pentru Sport).
 
Potrivit Comisiei de evaluare din cadrul Consiliului Judeţean Constanta, pe Cultură au fost depuse 21 de proiecte. Asociaţiile care au întrunit punctajul necesar obţinerii de fonduri nerambursabile sunt: Asociaţia Eurocult, Asociaţia Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, Asociaţia Wild Art, Asociaţia Culturală Teatrelia, Fundaţia Umanitară Clopot şi Asociaţia Cultural Artistică Vulturii Carpaţilor.

Asociaţia Eurocult a întrunit 68,86 de puncte şi bugetul este în sumă totală de 705.405 lei, din care contribuţia autorităţii finanţatoare este de 625.405 lei şi contribuţia proprie, de 80.000 de lei. „Hang Out - 1st edition“ este titlul proiectului. Este un festival de muzică alternativă care s-a desfăşurat în perioada 11 - 13 august pe o plajă din Năvodari.
 
Asociaţia Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor a întrunit 67 de puncte şi bugetul total este de 175.850 de lei, din care contribuţia autorităţii finanţatoare este de 157.971 de lei şi contribuţia proprie, de 17.879 de lei. Titlul proiectului este „Learning Corner“.
 
Asociaţia Wild Art a întrunit 76 de puncte şi bugetul total este în sumă de 115.136 de lei, din care contribuţia autorităţii finanţatoare este de 101.636 de lei şi contribuţia proprie, de 13.500 de lei. Titlul proiectului este „Galeria din pasaj - Virgil Coman“.
 
Asociaţia Culturală Teatrelia a întrunit 66,14 puncte şi bugetul total este în sumă de 734.300 de lei, din care contribuţia autorităţii finanţatoare este de 654.500 de lei şi contribuţia proprie, de 79.800 de lei. Titlul proiectului este „DRAM DRUM - Autobuzul Veseliei“.
 
Fundaţia Umanitară Clopot a întrunit 66,14 puncte şi bugetul total este în sumă de 1.227.563 de lei, din care contribuţia autorităţii finanţatoare este de 1.095.563 de lei şi contribuţia proprie, de 132.000 de lei. Titlul proiectului este „Art District 2017 - Festival Internaţional de Stradă, ediţia I“.
 
Asociaţia Cultural Artistică Vulturii Carpaţilor a întrunit 66 de puncte şi bugetul total este în sumă de 507.608 lei, din care contribuţia autorităţii finanţatoare este de 455.158 de lei şi contribuţia proprie, de 52.450 de lei. Titlul proiectului: „Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin“.

Comisia de evaluare şi selecţie a proiectelor nerambursabile 

Iată care este componenţa Comisiei de evaluare şi selecţie a proiectelor nerambursabile în baza Legii 350/2005 din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, potrivit datelor puse la dispoziţie de administraţia judeţeană, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa în baza Legii nr. 544/2001!
 
Comisia de evaluare a proiectelor în vederea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general pe anul 2017, pentru acţiuni, proiecte sau evenimente culturale a avut următoarea componenţă: membri - Cristache Florentina (director general adjunct - Direcţia Generală Economico-Financiară), Acsinte Violeta (inspector - Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică), Teodoriu Ilinca (referent - Compartiment Comunicare, Protocol şi Organizare Evenimente), Magiru Maria (director - Muzeul de Artă Populară), Caragea Bogdan (actor - Teatrul de Stat Constanţa), Enache Iulian (regizor - Teatrul de Stat Constanţa), Manolache Liviu (actor - Teatrul de Stat Constanta).
 
Secretarul comisiei este Costencu Irina Elena (inspector - Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură subordonate), iar membrii de rezervă sunt: lordache Mihaela-Elena (şef Serviciul Financiar - Direcţia Generală Economico-Financiară), Dane Cristina Andra (inspector - Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură subordonate), Ungureanu Ovidiu (consilier Juridic - Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică), Voivozeanu Doina (director - Centrul Cultural Judeţean „Teodor T. Burada“).

Comisia de soluţionare a contestaţiilor 

Componenţa Comisiei de soluţionare a contestaţiilor referitoare la procedurile de atribuire a proiectelor nerambursabile în baza Legii 350/2005 din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, potrivit datelor puse la dispoziţie de administraţia judeţeană, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa în baza Legii nr. 544/2001, este următoarea: membri - Petrachi Mihaela Anca (director executiv - Direcţia de Dezvoltare Judeţeană şi Coordonare a Instituţiilor de Sănătate, Sport şi Învăţământ), Iordache Silvia (consilier - Direcţia Generală Economico-Financiară), Ţigănuş Alina (consilier Juridic - Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică), Păuleanu Doina (director - Muzeul de Arta Constanţa), Dumitrescu Daniela (director - Teatrul de Stat Constanţa), Apostoleanu Corina (director - Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ Constanţa), Tiţă Magdalena (director - Direcţia Judeţeana pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Constanţa).
 
Membrii de rezervă ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor au fost: Lefter Cosmin (inspector - Direcţia Generală Economico-Financiară), Dumitru Liliana (inspector - Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură subordonate), Ungureanu Ovidiu (consilier Juridic - Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică), Gherghilescu Vasile (director - Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare“ Constanţa), Bîlbă Adrian (director - Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa). Secretarul Comisiei a fost Costencu Irina Elena (inspector - Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură subordonate).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii