Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Coincidenţele" lui Mazăre „Containerele pentru amărâţi" vor fi gata înainte de alegerile locale şi de cele parlamentare

ro

28 Feb, 2012 00:00 1926 Marime text

locuintemodulare.jpgPrimarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat ieri, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal, că proiectul locuinţelor modulare a fost deja demarat.

„În momentul în care noi stăm de vorbă se lucrează la cartierul de containere pentru amărâţi. A început demolarea - erau nişte clădiri ale Armatei acolo -, nivelarea terenului... Prima etapă va fi gata spre sfârşitul lunii mai, coincidenţă!, înainte de alegeri, şi vor intra cam 1.500 de oameni amărâţi. Următoarea etapă va fi gata în octombrie-noiembrie, cu încă 1.500-2.000 de amărâţi, după care, dacă e nevoie, continuăm şi anul următor, în acelaşi ritm, pentru că licitaţia este făcută pe patru etape", a explicat edilul-şef al Constanţei.

Conform declaraţiilor acestuia, pentru Campusul social „Henri Coandă" licitaţia s-a încheiat, tot „coincidenţă", la finalul anului trecut: „Coincidenţă, licitaţia s-a încheiat în decembrie, anul trecut. Investiţia este de zece milioane de euro per total, pentru 3.500 de oameni, care înseamnă până în 3.000 de euro de om, băgat în casă, cu căldură, bucătărie".

„Bă, am nevoie să mă ajutaţi!"

În ceea ce priveşte firma care se va ocupa de aşa-numita construire a acestui cartier de „containere pentru amărâţi", aşa cum le numeşte Mazăre, ei bine, este vorba despre israelienii de la Shapir Structures. „Antreprenor este aceeaşi firmă israeliană care face drumurile (n.r. Shapir Structures), care a participat la licitaţie, de altfel, singura", a ţinut să sublinieze primarul. Ulterior, el a adăugat: „Eu am discutat cu ei şi le-am spus «Bă, am nevoie să mă ajutaţi!». Lucrarea se plăteşte în patru ani".

De remarcat este că, aşa cum reiese din declaraţiile edilului-şef, cei care se vor ocupa de fabricarea containerelor „sunt români": „Containerele se fac la Baia Mare". Mai mult, contractul a fost deja semnat, însă Mazăre nu a putut să ne ofere şi numele societăţii.

Nu în ultimul rând, Mazăre a anunţat şi că a solicitat ca în aproximativ două săptămâni să fie afişată lista beneficiarelor acestor locuinţe modulare. Până la acest moment, susţine el, au fost depuse 2.600 de dosare.

Mai mult, aşa cum a declarat Mazăre, astăzi, la ora 11.00, va avea loc o şedinţă în cadrul căreia urmează să fie întocmit un clasament al tuturor dosarelor depuse. În acest sens, va fi luat în calcul punctajul obţinut de fiecare posibil beneficiar: venituri, posibile handicapuri, dacă a fost sau nu dat afară din locuinţa RAEDPP.

Curios cum proiectul locuinţelor modulare se mulează perfect pe ideea proiectului locuinţelor ieftine pentru tineri, demarat de administraţia Mazăre tocmai înaintea alegerilor locale din 2008.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii