Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădirea Policlinicii cu Plată de pe strada Ștefan cel Mare ar urma să fie reabilitată. Al cui este imobilul?

ro

13 Apr, 2023 00:00 8803 Marime text
  • Camelia Grădinaru este cea care se află în fruntea unității medicale din Constanța
  • 60.000 de pacienți anual trec pragul policlinicii
 
Conform certificatului de urbanism nr. 1142 din data de 12 aprilie 2023, Dispensar Policlinica cu Plată Constanța dorește refacerea fațadelor și învelitoarelor la corp C1 existent (Policlinica S+P+2E+M). Documentația este valabilă 12 luni.
 
Policlinica de pe strada Ștefan cel Mare funcționează într-o clădire istorică din centrul orașului, aflândus-se în subordinea Ministerului Sănătății, conform conducerii DSP Constanța.
 
Camelia Grădinaru este cea care se află în fruntea unității medicale din Constanța și a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că lucrările de reabilitare se fac în regim propriu, din banii instituției. „Am mai încercat să demarăm proiectul și înainte să vină pandemia de coronavirus, dar ne-am oprit atunci. Acum reluăm acest aspect”, a spus Camelia Grădinaru. Cert este că pentru ducerea la bun final al proiectului de reabilitare sunt necesare avize și autorități de la diverse instituții locale și naționale, inclusiv de la Direcția de Cultură, fiind vorba de o clădire istorică.
 
De altfel, clădirea a aparținut Consiliului Județean Constanța, dar între timp cabinetele medicale au devenit private și au preluat clădirea, având prorpiul administrator. „Dacă era clădirea noastră încă, ar fi fost inclusă pe reabilitare, precum celelalte clădiri medicale, dar nu numai pe care le avem în lucru”, a menționat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. „Mai avem doar terenul de sub clădire”, a mai adăugat acesta.
 
Policlinica cu Plată Constanța are un flux intens de pacienți. Pe zi, trec pragul aproximativ 300 de persoane, ce duce la un număr total de 5.000 de pacineți lunar, implicit aproximativ 60.000 de pacienți pe an, conform datelor furnizate de unitatea medicală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Misterioasele căi ale Domnului sau cine a pus ochii pe clădirea din Ştefan cel Mare (documente + galerie foto)

 
 
 
 
 
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii