Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chițac promite o grădină publică locuitorilor din Tomis Nord. Primăria Constanța trebuie să demareze însă o procedură de expropriere de lungă durată

ro

28 Aug, 2021 00:00 5605 Marime text
  • Consiliul local al municipiului Constanța se reunește în ședință ordinară, marți, 31 august 2021, ora 13:00 în sistem de videoconferință
  • Pe ordinea de zi se regăsește și un proiect privind aprobarea documentaței tehnico -economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru ”Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța”
  • Terenul intravilan a făcut subiectul unui adevărat scandal între unor investitor imobiliar, locuitorii din cartierul Cireșica și Primăria Constanța
  • Pentru realizarea proiectului, Primăria Constanța trebuie să demareze însă procedura de expropriere

Consiliul local al municipiului Constanța se reunește în ședință ordinară, marți, 31 august 2021, ora 13:00 în sistem de videoconferință.
Pe ordinea de zi se regăsește și un proiect privind aprobarea documentaței tehnico -economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru ”Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța”.

Terenul intravilan a făcut subiectul unui adevărat scandal între unor investitor imobiliar, locuitorii din cartierul Cireșica și Primăria Constanța.
Potrivit notei de fundamentare, vezi secțiunea „documente", obiectivul general al proiectului îl constituie regenerarea spațiilor verzi, reconversia funcțională a terenurilor și a suprafețelor degradate în scopul revitalizării mediului urban al municipiului Constanța, reducerea poluării aerului și creșterea oportunităților de petrecere a timpului liber pentru locuitorii cartierului Tomis Nord.

Totodată, acest proiect susține dezvoltarea infrastructurii urbane reprezentând creșterea calității suprafețelor verzi la nivelul orașului.
Potrivit proiectului, regenerarea spațiului verde situat în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei Tic Tac se va realiza pe o suprafață de aproximativ 1.516,4 mp.

Pentru realizarea proiectului, Primăria Constanța trebuie să demareze însă procedura de expropriere a terenului de 230 mp aflat în proprietatea investitorului Georgeta Tapangea .

Investitorul a obținut încă din 2017, autorizaţie de construire, având termen de execuție 36 de luni.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

SC Pizza Gusto SRL, dată în judecată de Primăria Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii