Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chițac a semnat dispoziția referitoare la exproprierea imobilelor de la Delfinariu. Cine sunt proprietarii și câți bani vor primi de la Primărie?(DOCUMENTE)

ro

17 Feb, 2022 00:00 5669 Marime text
  • Primarul Vergil Chițac a semnat o dispoziție referitoare la exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia
  • Valrom Invest și Ion Oprică sunt deținătorii celor trei terenuri
  • Suma totală pe care o vor primi f de la autoritatea locală este de 105.735 euro
  • Sumele aferente despăgubirilor sunt consemnate la CEC Bank, potrivit municipalității
  • Dispoziția are titlu executoriu, fără alte formalități, pentru predarea bunurilor imobile
 

 
Primarul Vergil Chițac a semnat o dispoziție referitoare la exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia, municipiul Constanța”, vezi secțiunea „documente".
 
Terenul unde se vor face amenajări, în suprafaţă de 1.700 mp, din care aproximativ 920 mp sunt proprietăţi private, va face obiectul unei exproprieri de utilitate publică conform Legii 255/2010. Diferenţa de 800 mp reprezintă domeniul public al municipiului Constanţa.
 
Valrom Invest și Ion Oprică sunt proprietarii celor trei terenuri ce propuse pentru expropriere, în suprafață de 400 mp, 307 mp, respectiv 300 mp.
Suma totală pe care o vor primi de la autoritatea locală este de 105.735 euro, după cum urmează: Valrom Invest SRL - 42.000 euro iar Ion Oprică  - 63.735 euro.
 
Sumele aferente despăgubirilor sunt consemnate la CEC Bank, potrivit municipalității.

Dispoziția are titlu executoriu, fără alte formalități, pentru predarea bunurilor imobile.

Terenurile care sunt expropriate acum au fost retrocedate de vechile administrații locale constănțene și ulterior tranzacționate.
Hotărârea de Consiliu Local care viza exproprierea a fost votată în ședința din iulie 2020 și a fost inițiată de fostul primar Decebal Făgădău.
 
Tabelele cu imobilele proprietate privată expropriate in condițiile Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local pot fi consultate în secțiunea „documente".
 
Lista terenurilor propuse pentru expropriere:

Constanța, Zona Delfinariu, bd. Mamaia - număr cadastral 210948 - 400 mp - proprietar Valrom Invest SRL
Constanța Bd. Mamaia nr. 259B - număr cadastral - 208918 - 300 mp - proprietar Oprică Nicolae
Constanța, Bd. Mamaia nr. 259 - număr cadastral - 77208917- 307 mp - proprietar Oprică Nicolae
 
Cine sunt despăgubiții?
 
Societatea Valrom Invest SRL a fost înregistrată în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân.
Firma este deţinută de Tudosescu Valentin-Viorel, care este şi administrator al societăţii care se ocupă de „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.
În 2015, Valrom Invest SRL a decis să modifice proiectul pentru care primise autorizaţie de construire nr. 1393/19.08.2013 şi pe care îl realiza pe bulevarul Tomis nr. 16 în zona peninsulară a orașului.
Potrivit www.confidas.ro, în anul fiscal 2020, societatea a avut o cifră de afaceri de 722.754 lei, profit de 366.838 lei și datorii de 995.208 lei.
Oprică Nicolae este o persoană fizică din municipiul Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Cine sunt proprietarii parcării de la Delfinariu, expropriați de CLM, la propunerea primarului Făgădău? Ce despăgubiri votează aleșii locali (document)
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii