Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru de permanenţă, centru multifuncţional şi heliport, în locul Centrului de Sănătate Băneasa

ro

15 Jul, 2011 00:00 1772 Marime text
Baneasa_-_Gelu_Iordache_03.jpgMedicii vor fi plătiţi cu 12 lei pe oră, iar asistentele, cu 8 lei pe oră

Comuna Băneasa, dar şi localităţile învecinate vor beneficia de un centru de permanenţă, pe care Direcţia de Sănătate Publică îl va inaugura la începutul lunii august.

Ieri, la Primăria Băneasa a avut loc o întâlnire la care au participat primarii din zonă, medicii de familie din Băneasa, Oltina, Ion Corvin şi Dobromir, directorul fostului Centru de Sănătate Băneasa, dar şi un reprezentant al DSP. „În urma discuţiilor, s-a decis ca Primăria Băneasa să pună la dispoziţie o clădire pentru amenajarea centrului de permanenţă în localitate. Era mare nevoie de un asemenea centru în acea zonă, mai ales după desfiinţarea Centrului de Sănătate Băneasa. De asemenea, se va înfiinţa şi un Centru Multifuncţional, cu medici de mai multe specializări şi cu 5-20 de paturi", a declarat Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. Centrul Multifuncţional va fi un punct de lucru al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, cadrele medicale vor fi plătite din fondurile acestuia, şi se va afla în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.

Baneasa_-_Constantin_Dina_003.jpg

Primăriile din zonă se implică

„Deja am votat o hotărâre de consiliu local pentru înfiinţarea acestui centru şi am purtat discuţii cu preşedintele CJC; Nicuşor Constantinescu. Vom da spaţii, atât pentru Centrul de permanenţă, cât şi pentru cel multifuncţional, în clădirile care au aparţinut Centrului de Sănătate Băneasa. Spaţiile sunt deja amenajate şi există toată aparatura necesară. În curte vom amenaja un heliport pe 2000 de metri pătraţi", a declarat Gelu Iordache, primarul localităţii Băneasa. Centrul de permanenţă care va fi deschis de la 1 august va avea şapte cadre medicale, dar şi asistente şi va funcţiona între orele 20.00 şi 8.00. Medicii vor fi plătiţi cu 12 lei pe oră, iar asistentele, cu 8 lei pe oră. Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă vor instrui personalul Centrului de Permanenţă pentru situaţiile de Urgenţă. „Am discutat şi noi, primăriile, vom suporta cheltuielile pentru acest centru. Primăria Băneasa va plăti utilităţile şi tot ce ţine de deschidere, iar celelalte primării din zonă se vor ocupa de cheltuielile personalului, legate de transport şi aşa mai departe. De asemenea, în curtea centrului va fi deschisă o secţie pentru persoane cu dizabilităţi", a mai spus primarul localităţii Băneasa, Gelu Iordache.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii